energie teveel

Nu de katten binnen moeten blijven hebben ze energie te veel en dat is frustrerend, in het geval van Zopje wordt dat afgereageerd op Zipje en Witje. Witje is geen makkelijke prooi, want hij blijft staan en mept er dan ook flink op los met de gedachte "wat jij kan kan ik ook." Zipje is duidelijk banger en neemt de benen, wat een kolfje naar Zopjes poot is, want dat betekent lekker rennen en meppen. In het voorbij rennen van Witje deelt laatst genoemde nog een high five uit naar Zopje, maar die laat zich hierdoor niet afleiden en al gillend en joelend vliegen 2 zwarte haarballen door het huis met achterlating van veel haar. Het eindigt meestal met Zipje zwaar in de verdediging half op zijn rug liggend met alle nagels naar Zopje gericht, grommend en grauwend. Dit vind Zopje minder leuk, en na een paar tikken voor de vorm -om niet al te veel af te gaan-  loopt hij weg, even wat eten of een plasje plegen.

Ik heb vrijdag bij de Boerenbond zo’n reuzenkrabpaal gekocht en vanmorgen heb ik aan de bovenkant 2 touwen aan gebonden met stevige kwasten er aan en ook nog een dunner touwtje waar een bosje nepbont aan vast zat, en het is nu al een hit. Zopje hing er in alsof hij bij de commando’s zat, met vuur in zijn ogen viel hij aan.

Tot mijn grote vreugde doen de katten het allemaal netjes op de bak -op 1 ongelukje van Witje die het op een plastik tas deed toen hij de wc niet kon vinden-, ik heb er 2 staan in de bijkeuken en schep de drollen weg zodra ik er eentje zie. We hebben Catsaan of zoiets als vulling, van die witte korrels en je ruikt geen plasje of drol als-ie bedekt is. Gelukkig, want ik heb een hekel aan zulke luchtjes.

Het grote zoeken is begonnen; gisteren vond ik eindelijk de kalender die in de keuken hing, vol met notities en afspraken, net op tijd want vanavond moeten we naar oudergesprek van Suzanne’s klas; we horen dan wat het schooladvies is voor haar, ze is er zenuwachtig voor.En nu zoek ik nog mijn agenda die naast mijn pc lag, vol adressen en tel.nr’s. En waar is het papiertje met de wachtwoorden, die moet ook ergens in de vele dozen liggen die op mijn naaikamer staan. 16 dozen die ik nog moet uitpakken, ik heb er vanmorgen al een stuk of 6 bekeken, sommige heb ik helemaal kunnen uitpakken maar dat lukt niet met allemaal, Ik moet de lapjes los in mijn kast gaan stoppen om meer bergruimte te krijgen, en dan wil ik de lapjes op kleur en serie gaan leggen. En dat wil ik pas doen als echt alles aan kant is.

Moet er nog veel gebeuren? Valt reuze mee. Gisteren heb ik terwijl ik zocht naar de keukenkalender een stuk of 20 dozen uit de garage al leeggemaakt, en deze dozen heb ik vanmorgen alweer naar ons oude huis gebracht zodat de garage alleen maar leger wordt. Ik gok op nog iets van 10 dozen in de garage en dan is dat klaar. Hierbij ga ik nog veel wegdoen, naar de kringloopwinkel of naar de vuilstort, want we hebben veel te veel spul dat in de garage stond wat we nooit gebruiken.  En het wegdoen gaat steeds makkelijker, bij twijfel gooi ik nu weg ipv bewaren, want als je het niet gelijk zeker weet of je iets wilt houden, dan is het een teken dat je het nooit zal gebruiken. Huppetee weg er mee.

En terwijl het zonnetje hier heerlijk mijn naaikamer instraalt ga ik verder met zoeken, en wie weet vind ik ook de installatie cd-rom van de digi, zodat ik weer foto’s kan downloaden, want ik wil showen

0 gedachten over “energie teveel

  1. Jantine

    Papiertje met wachtwoorden, dan heb je het nog bescheiden 😉 Wij ehbben gewoon een adressenboekje met voor elke letter een aparte blz. Daarin schrijf ik de ww. op… Misschien nog een tip, al is het dikker dan een papiertje?

    Jantine

  2. Arja

    lapjes uitpakken moet je eigenlijk pas doen wanneer je echt tijd hebt. het levert namelijk gegarandeerd ideeen op voor nieuwe quilts. soort van winkelen in je eigen stash.