Gistermiddag had ik tijdens het grasmaaien onkruid met glimmende ronde blaadjes ontdekt in het gras langs onze heg, en toen ik door de heg het plantsoen in keek om te zien of daar nog meer van zulke plantjes groeiden, sloeg de schrik me om het hart; het stond er zo dik met speenkruid-ik herkende het aan de mooie gele bloempjes bij die blaadjes, die op de plantjes op ons grasveld nog niet te zien waren- dat het wel een aanstormende invasie leek. Aaaaargh! Speenkruid!

Photobucket

Ik belde de gemeenteafdeling die over de plantsoenen ging en vroeg de telefoniste of ze aan de onderhoudsploeg wilde doorgeven dat ze hier wat aan moesten doen. Ik moest mijn telefoonnummer doorgeven en toen zei ze dat er contact met me opgenomen zou worden, maar ik dacht niet echt dat er met mijn klacht wat gedaan zou worden, tot er vanmorgen om 8 uur aangebeld werd; 2 mannen met gemeentejasjes aan stonden me te woord, ze zouden er vandaag nog werk van maken!  Toen ik later op de dag keek zag ik dat ze een pad van 1 meter breed naast onze heg kaal hadden gemaakt, op enkele plaatsen waren de wortels en stukken speenkruid nog zichtbaar, ik duim maar dat ze er iets van gif op hebben gespoten.
Het staat natuurlijk wel mooi, voor even, maar ze verstikken alle andere planten  als ze hun gang kunnen gaan, en hun gang gaan ze omdat ze zo goed als onuitroeibaar zijn (ik hoor mijn moeder hier vaak over klagen).