Een heer in het verkeer

Even boodschappen doen, meestal een zaak van ‘het moet’, maar het levert soms ook vermakelijke situaties op, zoals afgelopen week; ik reed met de auto de wijk uit en op het stuk richting de eerste stoplichten (ik heb er 3 te gaan naar mijn favo super) viel me een zeer onaangenaam heerschappij op, dat in een kleine donkere auto achter me reed; petje op, schuin achter het stuur zittend, ik dacht gelijk aan een opgefokte vol met testosteron gepompte snotaap die net zijn rijbewijs had. Hij wilde mijn auto het liefst langs 3 kanten nemen, links, rechts en er overheen, maar de combinatie van tegenliggers en mijn stoere rode bak  weerhield hem er van, en met een keurige snelheid van 45 km per uur naderde we de stoplichten. Met het optrekken probeerde het ventje me toch in te halen, daar waar het gewoon niet kan, om vervolgens volop in de rem staand weer achter me aan te zitten tot zo’n 20 meter voor de volgende stoplichten, en toen spoot hij me voorbij, om wederom volop in de rem te moeten staan, omdat de auto voor hem voor het rood wordend stoplicht stopte. En zo stonden we naast elkaar, de grote rode bak en het kleine zwarte polootje.

Ik had nu even de tijd om het ongeduldige ventje te bekijken van opzij, en wist niet wat ik zag! Een hoogbejaarde man, die gewoon scheef zat omdat zijn anatomie het niet anders toeliet denk ik, en ontevreden boos vanonder zijn petje kijken dat hij deed, terwijl hij de auto voor hem zat op te jagen om door te rijden, zijn bumper raakte bijna de bumper van zijn voorganger. Genade wat een driftkop, je zou daar maar mee getrouwd zijn, of was hij zo geworden omdat hij getrouwd was met een onmogelijk mens, die hem voor de zoveelste keer de deur uit stuurt om iets te halen?  Een stukje verder op bij de volgende stoplichten moest ik rechtdoor, en de drifkikker bleek in de verkeerde baan te staan, en drukte zijn auto doodleuk tussen de mijne en de auto voor mij, ik liet hem maar gaan, ik was er niet zeker van of hij me niet aan zou rijden anders.

Ik doe mijn ding in de supermarkt, probeer niks om te gooien, en sta bij de kassa mijn spullen op de loopband te lossen, als daar een meneer aan komt lopen, met een mandje achter zich aan trekkend, en hij loopt van rij naar rij, om te zien of hij er ergens tussen kan piepen, maar overal is men al te ver heen met aanslaan en opladen, en hij kijkt een partijtje kwaad. Ik denk dat hij meer kans had gehad als hij vriendelijk had gekeken, met van die ondeugende pretoogjes die mannen op leeftijd vaak hebben, daar smelt ik voor, bij de kassa, en dan had hij wel voor mogen gaan.

Groot is mijn genoegen als hij achter mij komt staan, het blijkt namelijk dezelfde driftkikker van in de auto te zijn; opeens had ik alle tijd van de wereld nodig om mijn boodschappen in de tas te doen. “Oja, doe toch maar zegels, en kan ik nog wat bij pinnen? Jee, kijk, hier, de emballagebon, dat kan nog wel hè?” Niet zo netjes van mij, maar dan had hij maar een heer in het verkeer moeten zijn, dan was ik een dame bij de kassa geweest.

0 gedachten over “Een heer in het verkeer

 1. creatievelingelly

  Prachtig, en wat een goede manier om toch in de googlereader te komen. Volgens Coen wordt het binnenkort weer aan gezet, maar voorlopig moeten we het zonder doen, maar jij dus niet.

 2. goof

  Was toch leuk geweest als je nog een pak vla over ‘m heen had kunnen laten vallen,… of limonadesiroop, dat plakt enorm,….
  ;o)
  Stoer Wijffie!

 3. Henk

  Prachtig verhaal, zie het zo gebeuren. Nog een blik in zijn mandje geworpen?
  Ben benieuwd waar al die haast voor nodig was, kratje bier, zakken chips etc…. of moest hij iets persoonlijks voor zijn vrouw bij de afdeling drogisterij halen?

  1. Shirley Jacobs

   Een blik in zijn mandje, huismerk producten:
   pak melk, blikje bonen, wc papier, 6-pak bierflesjes en een halfje wit,
   en dat was het volgens mij.

 4. Johanna Zweden

  Het is je weer gelukt om te genieten ven eerst een ergernis, grinnik

  Fijne zondag groetjes Joke

 5. Anita A

  Hoi Shirley,
  Ik kan altijd erg meegenieten als jij zo’n situatie beschrijft, heerlijk om te lezen, zie het helemaal gebeuren. Blijf a.u.b. zo doorgaan met schrijven.
  groet,