Echt wel

Tijdens een wandeling kwam ik drie fietsende tienermeisjes tegen, “En we moesten al om acht uur aan het ontbijt!”, hoorde ik er eentje zeggen, met de nadruk op acht uur.
Het bleef stil, waarop ze ter verduidelijking van het leed “Acht uur ‘s mórgens he!”, brieste, dat ontbijt altijd in de morgen is, is misschien niet zo in hun wereld. En toen pas reageerden de andere twee ook, ondertussen zo langzaam fietsend dat het me verbaasde dat ze niet omvielen.
De zoete geur van de Viburnum kwam me tegemoet toen ik ons huis naderde,  zo lekker als het zonnetje er op staat en er een klein briesje langs waait
7AEF057B-5F00-4967-9C56-DA3C4D8AE1E9
Toen we hier bijna zes jaar geleden weer kwamen wonen heb ik gelijk twee van deze struikjes gekocht, eentje voor de voortuin, en eentje in de zijtuin bij het keukenraam.
9D28AC8F-5FD0-467C-BA32-69C70EC9BC41
Deze doet het wel veel beter, een halve meter hoger én wijder dan die in de voortuin, hij staat beschut naast de muur en staat vanaf begin van de middag in de schaduw. Maar ze ruiken allebei even lekker, mmmmm
BFB1ED6C-747B-4256-B281-2C23BD77B47F
Met een kofferbak vol glaswerk reed ik naar de supermarkt waar de containers staan, ik moest ook nog even groenten kopen voor het avondeten; op het menu stond pasta met broccoli en kip, kip had ik nog in de diepvries. In de winkel zag ik als eerste de snijbonen en dit leek me ook heel lekker in een knoflook/kaas saus, en toen zag ik kipstuckjes (ja met ck) van de vegetarische slager en besloot deze ook te nemen.

Op de terugweg wipte ik even langs bij Suzanne, onze jongste spruit die vlak bij deze supermarkt woont en vanwege haar werk van half 6 tot 11-ish ‘s morgens bijna altijd wel ‘s middags thuis is. Met gevaar voor lijf en leden aaide ik Frummel over haar kopje, ze komt altijd vol enthousiasme naar me toe, maar dit is meer nieuwsgierigheid dan behoefte aan aaitjes en aandacht, ze is een echte “blijf van mijn lijf” tante; ik had bij vertrek gelukkig nog al mijn vingers.

Jon kwam al kletsend de keuken in rennen en wilde weten wat de pot schafte, met een “You’ve gotta be kidding me” blik keek hij me aan en liep toen diep teleurgesteld de keuken weer uit. Hij is voor veel te porren, maar sojakip gaat hem te ver, hij heeft een reputatie hoog te houden en daar past een vega dieet niet bij.
F03D3708-5651-45A9-9A51-F39CA3F1DA05
De nepkipstukjes waren heel lekker, niet droog of zo, (juist iets vettig constateerde ik toen ik ze uit de verpakking haalde), het smaakte zo lekker dat ik het niet kon laten een foto van het eten te maken.
4DF19817-9F8A-4E4F-8666-74D04F02035D
Het ziet er alleen uit alsof het al een keer gegeten is ? Super simpel om te maken: fruit twee teentjes knoflook in een beetje roomboter, bak de kipstukjes hierin aan, mik er magere kookroom bij en zodra deze zachtjes pruttelt gooi ik er een cup fijngeraspte parmezaanse kaas door,  en een halve cup pecorino kaas. Klein gesneden snijboontjes laten garen in deze saus, op smaak brengen met zout en peper. Lekker met spaghetti.  Wil je de saus wat calorievriendelijker hebben, vervang de roomboter door olijfolie of zonnebloemolie, en pak groentenbouillon met een scheutje halfvolle melk. De kaas zou ik wel zo laten, je wilt wel dat het lekker is he.

Als de kleine kittens over een week of 5-6 hier zijn moet Jon veel van zijn vrijheid inleveren omdat we de kleintjes nog minstens drie maanden binnen willen houden; zo kan de deur overdag niet open blijven staan, net als de ramen boven, dus lag ik vannacht te denken of een kattenluikje in de garage(achter)deur misschien een optie is. Eentje met een tijdslot, en alleen reagerend op Jon z’n chip, zodat de kleine boefjes niet kunnen ontsnappen in Jon z’n slipstream. Of zouden ze dan toch tussen Jon en de opening door kunnen floepen?  Zou er een kattenluikje met een muissensor bestaan, waardoor het luikje niet open gaat als hij een muisje mee wilt smokkelen? Anders wordt het wel heel gezellig in de garage. Wat is wijsheid? 
DED830A3-3C32-42B2-8FBF-2CFC25FD4F95
In gedachte heb ik ook al een hor met stevige gaas gemaakt voor de schuifpui, zodat deze voor frisse lucht open kan staan. In gedachten kan ik alles, nu alleen nog de uitvoering.

3 gedachten over “Echt wel

 1. Truus

  Lekker ruikt de viburnum, had er ook 2 in de tuin. Eentje is door de vorst omgekomen en de andere heeft een tuinman een aantal jaren geleden om zeep geholpen. Het zij zo.
  Je hebt nog even de tijd om al je plannen voor kittens veilig maken uit te voeren.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Ingrid

  zoonlief heeft een kattenluik met chip-herkenning.. Alleen Arnold kan erdoor en de buurkat die regelmatig het voerbakje van Arnold kwam bekijken kan er niet meer in. Werkt echt perfect. je kunt het zo zetten dat hij alleen naar binnen kan en er niet uit en ook andersom.
  Daarbij heeft Arnold nu ook een voerbakje met een klepje erop dat opengaat als hij met zn koppie door een soort van poortje gaat…reageert dus ook op diezelfde chip.. er komt geen vlieg meer op het natvoer als hij dat krijgt en buurpoes kon al niet binnen maar toen dat nog wel ging dus niet bij het voer..

  Misschien ook een oplossing als een van de katten speciaalvoer moet… 😉

 3. Yvonne aka sommeke

  Ik heb alle begrip voor het tienermeisje, 8 uur is gewoon nog putteke nacht … ?
  Het duurde even voor ik doorhad dat Frummel de kat was en niet Suzanne, sorry, ligt aan mij hoor.
  Dat worden lastige 3 maanden met de kittens die nog niet buiten mogen. Sterkte, ook voor Jon. Hij ligt er zo knap bij op die mooie hexjes!

Reacties zijn gesloten.