Duimen

Wat er gaande was met onze oudste dochter Evelien hield ik express vaag, omdat ze donderdag een MRI scan moest krijgen en we dan hopelijk duidelijkheid kregen waarom haar zicht sinds de laatste weken steeds slechter werd (alsof ze oogkleppen op had die steeds verder sloten). Misselijkheid, gebrek aan eetlust en vermoeidheid waren enkele van de klachten, en je leeft tussen hoop en vrees.

Gisteravond waren we net thuis van de scan in Amsterdam toen ze een telefoontje kreeg dat ze onmiddellijk naar een gespecialiseerd academisch medisch centrum moest komen, diagnose vermoedelijk een adenoom op de hypofyse én een abces die beiden op de oogzenuw drukken.

Drie uur na aankomst op de SEH was ze onderzocht door oogarts, neuroloog en internist, er was bloedafname, COVID test en ct-scan gedaan en kreeg ze na een bolus injectie hydrocortison deze verder via een pompje naast een zoutinfuus,  en werd ze opgenomen op de neurochirurgie, en er werden voorbereidingen getroffen voor een operatie begin van de dag.

In afwachting op de operatie en de uitslag zijn wij “gewoon” weer naar huis gegaan, het was heel onwerkelijk om over uitgestorven snelwegen te rijden,
we waren om 3 uur thuis en lagen een half uur later in bed, opgelucht dat Evelien in goede handen was en dat er gelijk door gepakt werd.

Na een korte doch goede nachtrust (ondanks de bloedafname voor het lab) werd Evelien nogmaals getest door de oogarts, nu om het exacte bereik van het zicht te bepalen als een ijkpunt voor later. En na weer een ct scan ging ze naar de ok, alwaar de neurochirurg via de neus het abces verwijderde en een groot deel van de tumor zonder al teveel van de hypofyse te verwijderen.  Er is een biopt afgenomen en de uitslag hiervan hoort ze volgende week. Het bleek geen adenoom te zijn, maar wat het wel is moet het lab uitzoeken. Allemaal vreselijk spannend.

We mochten vanmiddag op bezoek, ze was lekker helder, ze had zich zelf al omgekleed en had weer praatjes en eetlust, geen pijn en voor haar gevoel zag ze al iets meer, maar dit kon ook wishful thinking zijn zei ze.  Ze ligt met een andere vrouw (40+) op een kamer, zo te horen ook een Amsterdamse, met de droge humor van beiden zit het wel goed op die kamer.

Wij gaan proberen net zo dapper en sterk te zijn als Evelien, en hopen dat we volgende week te horen krijgen dat de rest van de tumor goedaardig is en met pilletjes kan worden opgelost. Het zal wederom een lange week worden.

Wat waren we blij dat de MRI-scan met 5 dagen vervroegd was dankzij hulp van de verzekeraar,  de wachtlijsten zijn gewoon schrikbarend lang vanwege de inhaalslag waar de ziekenhuizen nu mee bezig zijn.

 

32 gedachten over “Duimen

 1. Hannie

  Heel veel sterkte voor jou, je man en kinderen, vooral voor Evelien.
  We zullen kaarsjes voor jullie branden🕯🕯🕯

 2. Willeke

  Heb je al gemaild, maar hier ook even veel sterkte gewenst! Voor Evelien en voor jullie.
  Toch ook nog gefeliciteerd met je 60ste!
  Groetjes

 3. Anneke v/d Wal

  Heel veel sterkte met het wachten op de uitslag, en wat fijn dat er direct is doorgepakt,ik duim voor jullie xxx Anneke

 4. Jacqueline

  Sterkte, ik ken de spanning die het met zich mee brengt. Bij ons had de oudste zeldzaamtumor (kwaadaardig) in zijn lies. Gelukkig alles weg kunnen halen en al anderhalf jaar schoon.

 5. Michelle

  Ik weet niet wat ik moet zeggen, Shirley 😞
  Wat een stress voor jullie allemaal. Ik hoop zo dat het meevalt en ze het kunnen behandelen. Veel sterkte! Ik denk aan jullie.

 6. Ria van Slingerland

  Shirley en familie.
  Jeetje, dat is schrikken!! Maar wat goed dat er meteen is door gepakt zodat er geen tijd verloren is gegaan.
  Natuurlijk wordt het nog een spannende week! En natuurlijk hopen we allemaal dat het goed komt met Evelien!!! Heel veel sterkte allemaal en laten we hopen dat je volgende week goed nieuws kunt melden.
  Liefs, Ria.

 7. Franka

  Wat een naar bericht, maar fijn dat ze zo snel geopereerd kon worden. Nu alle aandacht richten op een vollledig herstel. Sterkte!

 8. Marianne Gooren

  Oei Shirley, wat een akelig bericht! En wat hoop ik dat het allemaal goed komt met Evelien, ik wens jullie heel veel sterkte allemaal! Ik duim voor Evelien, en voor jullie ook!

 9. Marga Holla

  Lieve Shirley,
  Wat fijn dat ze snel gehandeld hebben. En wat een pech toch allemaal. Het is niet niks als je dat zo allemaal leest. Gelukkig is Evelien zelf arts en kan het allemaal plaatsen . Als je dit als leek leest dan raak je al in paniek. Ik hoop voor jullie – en vooral natuurlijk voor Evelien – dat het allemaal goed komt.
  Ik zal aan jullie denken, heel veel sterkte en liefs. Marga

 10. Corry van Dongen

  Nou Shirley, dat was wel heftig. Gelukkig, dat de verzekering snel reageerde en nu maar afwachten voor een positieve uitslag1 veel sterkte toegewenst voor jullie allemaal.

 11. Marjolein den Boer

  Poef, even stil van. Veel beterschap voor Evelien en veel sterkte voor jullie allemaal. Hoe jullie het aanvliegen klinkt als een goed team. Ik hoop er met jullie het beste van.

 12. Conny

  Ach wat een spannende tijd voor jullie dit zeg. Hoop dat het toch goed uitpakt allemaal.
  Heel veel sterkte voor je dochter en voor jullie……………………..liefs.Conny

 13. Wilma Oud

  Ik ben enorm met jullie geschrokken. Gelukkig hebben ze gevonden wat het was/is. Ook ik duim met jullie mee en heel veel moed en sterkte voor jullie allen.
  Lieve groeten, Wilma Oud

 14. Anne Duijkers

  Jeejtje, wat een schrik Shirley!
  Gelukkig is er snel gehandeld, al is het wachten op de uitslag toch spannend.
  Ik hoop dat het goed afloopt en wens haar beterschap, sterkte voor allen.

 15. Marjolein

  Hoe je leven ineens helemaal op zijn kop kan staan.
  Wat een schrik voor Evelien en voor jullie. Gelukkig dat ze zo snel een diagnose kreeg en geholpen is.
  Hoop op een spoedig herstel en op positieve uitslag van het verdere onderzoek.
  Beterschap voor Evelien en voor jullie heel veel sterkte.
  Marjolein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.