doorademen

Op de bee waren we allemaal snel weg vanavond, geen mens die het schaatsen van Sven wilde missen, want een gouden medaille zat er aan te komen. Toen Sven begon te schaatsen legde ik mijn naaiwerk even opzij, hier zouden alleen maar ongelukken van komen, en bloed op dat mooie mandjesblokje, nee, daar bedankte ik voor. Toen het eigenlijk al kat in het bakkie was, werd er een denkfout gemaakt, categorie desastreus, met een daarbij horend gevoel zoals vele quilters onder ons ook wel eens meemaken. 3x Nagerekend en dan nog alles te klein of in spiegelbeeld gesneden waardoor er van het hele plan niks klopt, en je de gesneden stukken ook niet meer kan gebruiken.  Een niet zo nette kreet, handen voor de ogen, hart zakkende richting de schoenen en de tenen opgekruld, boos op jezelf en slapeloze nachten voor de rest van de week, en omdat het humeur minstens 2 dagen op vriespunt blijft ook geen seks, dus 2 verliezers; nou, zo voelde het ook voor Gerard en Sven, kan ik me zo voorstellen. Vertel mij wat.  Maar ik kon die knul wel zoenen, zo nuchter en bijna al relativerend als dat hij de pers te woord stond minuten later, verdrietig ja, maar opgeven, nee. Net als een quilter, toch? Wat moeten we anders met die voorraad stof in de kast, onze kinderen kunnen we het niet aandoen om het later te erven, we moeten wel gewoon doorademen en doorgaan! Net als Sven en Gerard.

Eh, ja, ik heb op de bee wat leuks gemaakt, voor mijn hulpje (ze is een kop kleiner dan  mij en ik pas 2x in haar qua omvang, dus mag ik hulpje zeggen), en ik heb een verzoek van haar gekregen die ik graag inwillig; of ik -als ik ooit tijd heb en niks te doen hebt (keep on dreaming)- voor haar 2 nog hele jonge dochters een quilt wil maken voor op hun bed. Heerlijk, ik begin er van de week nog aan!

Tonight at the bee I started something nice, I’m making a basket-wallquilt for my great help, and she asked me if I’d consider making her two daughters a quilt like I made for mine. But only when I had nothing else to do anymore ☺ That’ll be the day that I die (hey, that sounds like a nice title for a song), so I’ll start on the quilts this week ☺ 

0 gedachten over “doorademen