Diepe zucht

Mijn hoofd wilt vandaag niet zo meewerken, en dat is best lastig als je ook nog moet inpakken voor een gezellige quiltweekend.

Gisteren kreeg de quiltwereld te horen dat Pat vd Meer uit Almelo Hengelo was overleden. Ik ken Pat van internet, via Yahoo-quiltlijsten, en ze ontwierp het logo voor onze quiltlijst: We hebben ook af en toe gebeld met elkaar (maar ik het meeste met haar man) toen zij moest beginnen met chemotherapie, vlak nadat ik klaar was. Het sloeg bij haar helaas niet aan, en ze moest regelmatig terug op herhaling, zo ook afgelopen winter. In januari ging het niet meer, moest ze naar het ziekenhuis en een paar weken later werd Pat in een hospice vlak bij huis opgenomen, uitbehandeld. Het werd een gevecht van 5 weken voor haar om in leven te blijven, ze wilde zo graag nog de geboorte van hun kleindochter meemaken, die voor half maart was uitgerekend, iets wat haar artsen niet zagen gebeuren.

Over wilskracht gesproken: maandag werd het meisje geboren, dinsdag kon Pat de foto’s op de laptop zien en genoot van dat moment, en woensdagochtend ging het kaarsje uit. Een lieve, bescheiden, Ierse quiltster is niet meer,  dinsdag ga ik naar de crematie in Almelo; ‘k ben al bezig met een mooi rouwboeket te organiseren namens mijn quiltgroep ‘de Quiltkletsers’. Het is allemaal zo dubbel he, geboorte en dood, verdriet en geluk; maar dat is het leven.

0 gedachten over “Diepe zucht

 1. AdrieJ.

  Het was een triest bericht dat ons deze week werd verteld, maar wij hebben een mooie nalatenschap van haar, ons Logo van de Quiltkletsters!
  Daardoor zullen en kunnen wij nog vaak aan haar denken. Dank je wel Shirley, dat je uit naam van onze groep naar haar crematie wilt gaan, sterkte voor die dag, ook voor diegene die met jou meegaan.

 2. Shirley

  Adrie ik heb een foto van het logo ook in mijn weblog nog gezet na jouw reactie.

 3. Sabine

  Hoi Shirley,
  Dit zijn inderdaad de zware dagen. Een ding is zeker, Pat is voor altijd verbonden aan de quiltkletsers… In Elst zullen we een glaasje op Pat drinken…
  Ook nog veel plezier gewenst bij Dorry’s weekend 🙂