Diamond Patchers row by row

Op de quilttentoonstelling van de Diamond Patchers van afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag hingen oa veel rijtjesquilts die de dames hadden gemaakt naar aanleiding van ontwerp uit een Engelstalig quilttijdschrift, iemand uit de groep heeft het vertaald en omgerekend in centimeters en elke maand werd er een patroon voor een blok op papier uitgegeven voor weer een rijtje. Dat het niet bepaald saai of eentonig was, blijkt wel, door een ander stofgebruik,
IMG_4507
net andere layout (of totaal andere layout),
IMG_4533 of met toevoegen of weglaten van rijtjes, ze waren bijna allemaal anders.

Mijn moeder deed er ook aan mee, en elke keer als we op visite waren was de designwall wat gekleurder geworden, en was weer een rij af.  Groot was de vreugde toen de top klaar was, en met een verzuchting kwam: “en nu nog zien door te quilten”, want niks is zo moeilijk als verzinnen hoe iets doorgequilt moet worden. Ik bood gelijk aan om het voor haar te doen, maar mijn moeder wilde het perse zelf doen met de machine; in de ditch was geen optie, want dit is heel vervelend werken en heel zwaar voor de handen en schouders vanwege het veel draaien als je dit met boventransport wilt doen. Ik heb voor mijn moeder internet afgespeurd voor haalbare doorquiltmotieven, soms van foto’s, zoals hier voor een log cabin blok, op sommige sites staat zelfs uitleg van welke route er gestikt moest worden, dit is freemotion quilten, maar met de tekening naast je machine en veel bij de hoekpunten pauzeren om te zien hoe je nu moet, is dit heel goed te doen, ook al ziet het er erg ingewikkeld uit.
IMG_6077
bij anderen tekende ik het op papier voor mijn moeder. Ze tekende waar nodig lijnen op de top en heeft hem over de weken daarna doorgequilt, elke dag een stukje met het wekkertje erbij,  en uiteindelijk kwam de: “Hij is klaar, nu alleen nog de bies er nog op zetten!” telefoon. En heel trots ben ik op mijn moeder, toen ik de quilt vrijdag zag hangen, hij hing er zo mooi!
IMG_4532
IMG_4529

Hieronder een diashow van de rijtjesquilts

Werkt het  via bovenstaande link/schermpje niet, dan zijn de foto’s ook in dit album te zien.

6 gedachten over “Diamond Patchers row by row

 1. mieke vd burg

  Toch wel leuk , zo’n rijtjes quilt.
  Die van je moeder ziet er super uit en hangt ook mooi glad.
  Goed idee om de quiltpatroontjes uit te tekenen.
  Die voor de flying geese moet ik echt bewaren , komt nog van pas.
  grtjs Mieke

 2. Janny

  Prachtige quilt van je moeder! Misschien moet ik ook die leeftijd bereiken om het zo mooi ZELF op de machine te kunnen quilten. Heel erg petje af voor je moeder. En voor wat betreft die roddels……..
  Lekker laten denken. Je moeder weet hoe het zit, jij weet hoe het zit en dat is het belangrijkste!
  En mijn excuses in commissie, omdat je hoofd zo overliep door alles wat ‘onze’ club allemaal nog van je vroeg aan hulp. Waarvoor onze en mijn persoonlijke dank. Je hebt prachtige foto’s gemaakt zowel in Terneuzen als bij ons, waarmee je ook veel mensen blij maakt die niet zelf in de gelegenheid waren om te komen. Dankjewel!

 3. Truus

  Mooi is de quilt van je Moeder geworden! Joh niet op reageren dat jij de quilt zou hebben doorgequilt. Dat is pure jaloezie en de moeite niet waard om daarop in te gaan want ze gelooft je toch niet.
  Laat je ook nog foto’s zien van jou Bee tentoonstelling?
  groetjes,Truus uit Drenthe

 4. Irene van der Heijden

  Shirley bedankt dat je foto’s wilde maken van onze tentoonstelling. Dat liep bij ons fout door een ziekenhuisopname dus we waren heel blij dat we je zagen met je camera. En natuurlijk ook dat we je sowieso zagen ondanks jullie tentoonstelling. Jammer dat die samenviel met de onze anders waren er zeker nog een paar bezoekers meer geweest bij jullie. Nu zullen we het met je foto’s moeten doen. Groetjes Irene

Reacties zijn gesloten.