De opbouw

Met alle GDO blokken klaar, kan het grote opbouwen van de quilt beginnen, de jelly roll met batiks werd aangesneden, en ondanks mijn voorraadje stof kon ik niet slagen in het vinden van mooi bijpassende stoffen voor de randen rond de grote blokken, dus snel naar mijn dealer gereden. Ik trof daar Els aan, die me al snel, na het bekwijlen van de blokken hielp met de benodigde hoeveelheden af te snijden, en iets meer, voor het geval dat. Uitermate goed geslaagd spoedde ik me na een kopje koffie weer huiswaarts, haastte me om de kreukels uit de lapjes te strijken (met overhemden strijken ben ik nooit zo voortvarend, gek hè? ) en ging snel aan de slag, eerst kijken welke kleurencombinatie het mooist bij de quiltwinkel pastte, door ze er los rond te leggen, en zo tussen het eten klaarmaken, eten, afwassen en koffie lurken door benig al een aardig eindje gekomen.
Photobucket Photobucket
Natuurlijk moest ik het mezelf moeilijker maken dan het al was dor af te wijken van de maten blokjes, aangezien ik van een jelly roll sneed was het niet mogelijk om 3x 3 inch te snijden, dus 3x 2,5 inch, en dan vang ik het verschil wel op de een of andere manier op. Nou ja, en dat opvangen kost me een beetje meer tijd dan me lief is, en uithalen en nog iets meer naad nemen, en uithalen, want ik moest toch iets minder naad hebben, en dan weer uithalen, want van dat stukkie moest niks af-bij-af, want dat was nou net het enige wat wel goed zit-zat. Gelukkig heb ik niks van de stitcherie blokken gesneden, met dit af-aan-af spel, pfff.
Photobucket Photobucket
En als de vaatwasmachinemonteur vanmiddag zijn ding aan het doen is, en hierbij hoop ik toch echt dat hij hem gerepareerd krijgt, kan ik verder met de blokjes naaien, al was het maar dat ik hem voor de helft af krijg, goh, dan zou ik toch al zo blij zijn, als alles past en de blokjes lopen mooi door.

Ooh, en ik heb nóg wat gescoord in quiltshop Leur, 3x raden welke kleur 😉 en voor welke nieuwe quilt dit gaat worden; over een paar dagen zullen jullie hier vast al resultaat van zien. Els vroeg zo tussen snijden door beetje bezorgd of ik ook wel eens wat afmaakte, omdat ze op mijn blog wel zag dat ik als een speer een top kon maken, maar de affo’s kon ze niet ontdekken; maakte ik er ook nog wel quilts van? Uh, ja hoor, gelukkig wel, alleen begin ik sneller aan nieuwe dingen, dan dat ik de tops af maak, ik denk dat ik zo 1 op 3 loop, denk ik, 1 nieuwe beginnen, terwijl er nog 3 op afmaken liggen te wachten. Ik noem dat het rijpingsproces, en dan laat ik even in het midden of dit op mij, of op de quilts slaat.

0 gedachten over “De opbouw

  1. henny

    O wat wordt hij prachtig! en wat leuk die donkere “lijst” om de winkel, het lijkt net een schilderijtje.

  2. Annerieke

    Hebben wij dat niet allemaal, verschillende tops liggen en alweer nieuwe plannen 😉
    Vind ik heel herkenbaar (lol).
    Suc6 met puzzelen.