De kop is er af

Nee, geen akelige Youtube filmpjes van barbaarse executies, trouwens, je hoeft niet naar Youtube te gaan voor zulks, met oud en nieuw schijnen er al genoeg mensen het met vuurwerk te hebben geprobeerd, arme /domme/ pechvogels.

Het slaat op het eerste huisje, mijn hemel, het jaar is nog geen 2 dagen oud en ik loop al achter! Dat haal ik wel in, hier het eerste huisje, met de hand gemaakt. Ik ga ze verder met de machine maken, gewoon omdat ik dat wel erg leuk vind om te doen, no surprise there.

Gisteren waren we bij mijn ouders, nieuwjaar aan het vieren, we hebben genoten van de gezelligheid, het vertrouwde, de lekkere oliebollen (mijn moeder maakt meerdere smaakvarianten), appelflappen, kippensoep en pompoensoep, deze keer met wortel erdoor ipv appel, en lekker dat-ie was!

Natuurlijk moest ik ook even meekomen naar boven, voor een serieus moeder-dochter quiltgesprek, LOL even kijken wat ze allemaal heeft gemaakt, en ik geniet daar toch zo van, hier liggen mijn creatieve roots, mama en ik lijken zo op elkaar, alleen is zij nog creatiever in de zin van zelf verzinnen, zelf ontwerpen, zelf verven!

  Haar lapjeskast puilde nog meer uit dan de laatste keer, en ik heb gewoon een hele plank leeg gemaakt en mee genomen (met toestemming hoor) voor de verkoop. Hoe ik dit ga organiseren weet ik nog niet, maar er wordt niks van weggeven; het geld gaat gewoon terug naar mijn moeder die er weer verf en stof van kan kopen.

Op de kast stond dit mini quilthuisje, met een mini kerstquiltje er in, en de belletjes aan de takken zijn geen echte belletjes, maar puur natuur; zaaddoosjes van een plant, leuk he?

Na het eten kwam het dambord op tafel, volgens mij doen ze dit ook al elk jaar!

Ik hoor van problemen met reacties plaatsen op deze weblog. Het is even wennen, als je alles heb ingevuld en de reactie verzend, dan duurt het gewoon een paar minuten voordat hij te zien is. Je hebt dan niks verkeerd gedaan, dit komt vanwege de door mij aan de weblog toegevoegde spamfilter, die dan de reactie even checkt op buggs.  Geen geile rakkers die in hun  reactie mensen met linkjes kunnen verleiden tot hete seks, borstvergrotingen, haargroeiremmers en lekkere sandwiches (en nee, dit heeft niks met eten te maken, maar wel met consumeren), daar heb ik toch allemaal geen tijd voor? Ben tevreden met cup c, haren hoeven alleen onder de neus weg en daar wordt aan gewerkt, en de lekkere sandwiches, naaah, doen we zelf al, matras onder en partner boven, is toch al prima zo. Nee, geen keukentafel, die heeft 3 poten en kantelt zo snel, aanrecht is te koud, wasmachine staat te vol, de bank is al te ver doorgezakt, achterbank van de auto is te klein, tenzij je het zonnedakje open doet, maar dan nog. Zie, ik heb helemaal geen spammail nodig om vuiligheid te spuien 🙂  dat kan ik zelf veel te goed.

0 gedachten over “De kop is er af

 1. sylvia

  lief huisje, meis, dat je er maar fijn mag wonen!!!
  ik maak mijn huisjes ook met de machien, hoor, anders komt er geen woonwijkje af!!

 2. Quiltvitrine

  Het is anders wel weer wennen dat je nu alles weer moet invullen. Maar goed, dat went ook wel weer. 😉
  Huisje is mooi geworden. Leuk hoor, dat je moeder zo creatief bezig is en dat jullie dat ook samen doen. Echt gezellig.
  Ondanks dat ik de captcha code netjes en goed overneem, krijg ik wel elke keer een foutmelding.

 3. Mascha

  Een gelukkig, gezond en creatief 2012!
  Fijn om zo’n creatieve moeder te hebben. Gelukkig heb ik er ook zo eentje.
  Groetjes Mascha

 4. Chris

  Wat heerlijk dat je oud en nieuw nog met je ouders kan vieren en dat je moeder nog zo heerlijk bezig is met patchen. Geweldig! Dat betekent ook een speciale band tussen jullie tweetjes.
  Jouw eerste huisje is ook een schatje. Ik zou het ook met de machine doen hoor. Maar ik begin er maar niet aan.
  Het laden van je site duurt wel errug lang hoor. Het functioneert toch nog niet helemaal als dat het zou moeten zijn. Maar in ieder geval kan je hem weer gebruiken.
  Heel veel goeds voor dit jaar met veel warmte en liefde. Groetjes.

 5. Yvonne aka sommeke

  Jaaaa, daaaaaaag, weg is m’n eerste reactie! 🙁
  Mooie kop (eerste huisje) heb je er af en je laatste zinnen zijn LOL!
  En natuurlijk mag al wat er tussen zat er ook wezen. Complimenten voor je mam’s werk en dan heb ik het over oliebollen en quiltwerk!

 6. Anita deR

  Kan wel zien van wie jij je ijver geerfd hebt. Wat maakt je moeder toch prachtige dingen. Heerlijk om zo samen te kunnen genieten.

 7. Johanna Zweden

  Mooi je huisje, en dat hexagon quilt wat is dat schitterend
  Heerlijk zo een familie avond
  Ik vind het heel knap van je dat je het aan durft met web-log,
  Groetjes Joke en een fijne dag

 8. Jenni

  Hahaha, wat ben je toch een lekker ding 😉

  Ben benieuwd naar de stofjes die te koop komen want jouw moeder verft mooie stofjes.

 9. Hilde

  Heerlijk om deze hobby met je moeder te kunnen delen en wat maakt ze mooi werk! Het appeltje valt niet ver van de boom. Haha, die geile rakkers.. heerlijk zoals jij alles eruit knalt! Waarom heb ik nu deze zin in mijn hoofd… a dirty mind is a joy for ever! 😉