De dag begint al goed

Als eerste ging ik vanmorgen naar boven om de kattenbak in Suzanne’s oude kamer leeg te scheppen, de laatste tijd zit er niks in, zo ook nu.  Ze gebruiken de bakken in de garage of de naturel kattenbak (ex-groententuintje) buiten. Puk was achter me aan gelopen en keek van een afstandje toe. Het past net niet, of wel.
DBDD4F5C-649D-401B-BCF8-2E73A6CB32E5
De schuifpui ging toen open en gelijk snoven de katten de luchtjes op van de nachtelijke bezoekers.

Toen ik ging zitten liep Puk naar me toe, en als altijd stak ik mijn hand naar hem uit zodat hij aan mijn vingers kon ruiken. Als hij het aandurft duwt hij dan ook heel soms zijn neusje terug mijn vingertopjes aan, soms twee keer achter elkaar, om vervolgens buiten handbereik te gaan zitten. Maar vanmorgen niet, hij stapte zelfs dichterbij om er beter bij te kunnen. Ooh ik kreeg serieus tranen in mijn ogen toen hij de kriebeltjes onder zijn kin en op zijn wangetjes zich liet welgevallen. Snel mijn mobieltje erbij om het te filmen, en jawel, ook voor de camera wilde hij zijn kunstje van vertrouwen en genieten vertonen.

En nog een keer, hoe blij kan een mens zijn hè.

Sherlock kwam de kleintjes halen om buiten te spelen, en hij bleef de hele tijd bij ze, zo schattig. Jon was even boodschappen aan het doen denk ik, hij kwam pas tegen het middaguur weer aanzetten. Puk kiest de lekkerste malse sprietjes uit van de lampenpoetsersgras, nog jong en heel zacht.

Hier spelen ze met een veertje die ik hooghield en toen los liet

Het is altijd genieten als je ziet hoe goed de katten het met elkaar kunnen vinden, Jon is een beetje een mopperpotje (de hiërarchie moet weer bevochten worden door corrigerende tikken en soms gegrom) maar hij kan op andere momenten ook heel lief spelen met de jonkies.

 Onze parasol was eind vorig jaar kapot gegaan, ik wilde hem dichtmaken vlak voor een bui en duwde hem dicht ipv de hendel van de katrol te gebruiken. Hij ging zo wel sneller dicht, maar ik hoorde ook gerammel in het binnenwerk, en de hendel zat plots erg los, niet goed. Zo vreselijk balen, net een jaar of twee oud.
16B7FF00-3D24-4E7F-BB0F-B05727EC23B9
Vandaag haalde ik hem uit het schuurtje en maakte de behuizing van de katrol open om te zien of het kapot was of alleen maar los geschoten. Dit is wat ik zag, zo te zien was er niks kapot.
DCCACEA5-AFF8-4000-8001-6249482DE1BF
Uiteraard lagen de onderdelen niet op volgorde, maar na lang zoeken vond ik op YouTube een uitleg, zette de snelheid op 0,25% om het heel goed te kunnen bekijken en om screenshots te kunnen maken.

Oh dat moet me ook lukken. Ik aan de slag, maar hoe ik ook duwde en wriemelde, de staaf met schroefdraad was te kort om na stapelen van alle onderdelen ook nog de moer erop te draaien, amper 2 mm stak het staafje uit boven het ringetje. Een knappe moer die hier zich aan vast kan draaien, mij lukte het niet.
FBA46F06-1442-4149-AAF6-3E380637866D
Best wel gefrustreerd keek ik weer naar het filmpje, hoeveel hield die man over voor het moertje? Veel meer dan ik, hoe dan? (Foto hieronder is een screenshot van de video)

6B8EEC0B-A6CA-4C8A-A755-8D1A80B5D307
Terug naar buiten haalde ik alle losse delen er weer af, en ik probeerde het nog een keer, pakte de hendel vast, draaide wat aan de stang en opeens schoot de schroefdraadstaaf aan de andere kant een stukje verder er uit. Hoera, nou ging het vast lukken. Ik moest een touwtje om alles binden om te voorkomen dat het weer terug schoot en schoof alles over het staafje, gelukt!
Ik hield een onderdeel over dat er als eerste op moest gezien de roestige plekken (zie derde foto hierboven), maar toen ik het er als eerste op had gezet leek het mij functieloos, het was niet om meer hoogte aan te brengen zodat het pennetje meer grip zou hebben op het zaagtandgeval,  want deze greep er keurig in; misschien was dit om het kunststof er onder te beschermen? Bij het filmpje zat het er niet bij, dus liet ik het weg. Ik zal het opbergen met een notitie erbij, zodat ik weet waar het van is. 
8413BBE7-99FD-4917-AD04-04C2B61B7B7A
De parasol ging in de houder, en ja hoor, hij deed het weer, hij gaat open en dicht zonder problemen.
2657A091-2B11-405B-87E5-9D4AF00B282B
Ik ruimde alle gereedschap op en zeeg tevreden neer met een kopje koffie, nog even het filmpje afkijken op normale snelheid, met geluid. Oei, wat zei de stem? Draai de moer niet te strak aan, anders gaat het te zwaar. Oh nee, ik had de moer juist lekker strak vastgedraaid in het kader van “dat losschieten gebeurt me geen tweede keer”. Ook zag ik dat ik vergeten was de twee lipjes van de ring terug omhoog te zetten, zodat hij de moer goed vast kan klemmen. (Foto hieronder is een screenshot van de video)
3FBCE5A9-FEFA-446E-90F4-F881EA9D417F
Even diep zuchten en gelijk maar even gedaan, als ik niet treuzelde zou de koffie nog warm zijn als ik klaar was. Het was uiteraard een fluitje van een cent en nu mag ik echt achterover leunend tevreden zijn. Ja hoor, jullie ook
FDC8F91C-AFE5-47FF-A7B9-3F7D0906C591 Het is een mooie dag vandaag.
De slowcooker staat al een paar uur aan en de heerlijke geur van pastasaus komt al uit de keuken.  Genoeg voor vanavond en minstens vier tweepersoonsporties voor de diepvries. 

5 gedachten over “De dag begint al goed

 1. Truus

  Weer goed bezig geweest! Zo zie je maar dat als je denkt dat het kapot is,dit lang niet altijd het geval is.
  De poezen zijn heerlijk aan het dollen buiten!
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Yvonne aka sommeke

  De katten spelen en dollen en jij hebt je koffietje meer dan verdiend. 👍🏽

 3. Renske

  Dat was weer een leerzaam blogje en je hebt geld uitgespaard. Leuk zoals de katten met elkaar spelen en wat fijn dat Puk steeds dichterbij komt voor een krabbel. Elke keer een klein stapje verder.

 4. Jacqueline

  Wat een gezelligheid met de katten, voor ons om de filmpjes te zien en voor jullie omdat ze er zijn.
  Trots hè, dat de reparatie gelukt is.
  Ik ben ook van : zelluf doen .
  Geniet van het mooie weer !

 5. Essie

  Wat heb ik genoten van jouw filmpjes! In 1 woord: GEWELDIG. Elke ochtend check ik als eerste of er nieuwe berichten zijn over jullie. Dan lees ik het nieuws.
  Wat ben ik trots op die kleine knapperd. Wat een overwinning voor zichzelf. Ik kreeg echt tranen in mijn ogen. Zo ontzettend mooi om te zien en meteen denk ik terug aan hun eerste dag bij mij. Er is écht licht aan de horizon, ook voor zulke katjes die zo’n slechte start hebben gemaakt. Maar dan moeten ze wel bij zo’n held terecht komen zoals jij en daar zijn er helaas veel te weinig van.
  Je bent echt een “stoer wijffie”. Wat jij allemaal kan en doet…een heel grote pet af voor jou!😘

Reacties zijn gesloten.