dat ruimt lekker op

Bij de vuilstortplaats heb ik me uitgeleefd met spul in de containers gooien, vooral het glaswerk gaf een goed gevoel. Huppetee weg er mee, heerlijk. Ook de oude glazen die achterin de drankkast stonden heb ik weggemikt; allemaal enkelingen, zoals een bierglas in de vorm van een laars (!), een loeizware bierpul, 2 champagneglaasjes waarbij een stukje van het voetje mistte, en enkele borrelglaasjes. Hoor ik later van Perry dat hij die laars al vaker uit de glasbak (in de garage) heeft weggevist, en was teleurgesteld dat ik hem had weggegooid. Nou wist ik dat echt niet meer, maar dan nog, als hij hem zo mooi vond, waarom staat hij dan al jaren uit het zicht? Ojee, ik zal mijn lapjeskast in de gaten moeten gaan houden.

Om wat ruimte te maken in de linnenkast heb ik van die vacuumzakken gekocht die je met een stofzuiger kan vacuumzuigen, zodra hij gevuld is met kleren of zo. Nou dat ging super, van een hoofdkussen met dekbed blijft een sandwich van 2 cm over! Van een stapel linnengoed blijft ongeveer éénderde aan volume over, lekker hoor.

Nu moest mijn pc-plaats nog uitgemest worden, geen zin want moe, maar daar heb ik het volgende op gevonden.Zooi Onzooi Onzooi2 Zie die lege la linksonder, leeggemaakt bij een vorige opruimwoede

Nou is-ie tjokvol, en ik hem mezelf beloofd deze la weer zo snel mogelijk op te ruimen; ik denk aan een mapsysteem, want zoveel papiertjes die ik niet kwijt wil raken.

Hetzelfde truukje ga ik met mijn naaitafel doen, (niet in een la, maar in een tas want zo’n grote diepe la heb ik niet) , gelukkig is die al een heel eind opgeruimd -voor mijn doen tenminste… Dit doe ik zo meteen, eerst even nieuws kijken en een kopje koffie lurken. Met stroopwafel, dat heb ik mezelf begin van de week beloofd: als ik een hele week niet snoep, dan mag ik een stroopwafel vrijdagavond. En het is gelukt!