Dagen kwijt

Rare week, dacht ik dinsdag dat het maandag was, begin van de middag dacht ik dat het donderdag was en vanmiddag met mijn jas aan trekkend dacht ik dat ’t vrijdag was! Ik hoorde iemand “prettig weekend” roepen bij het verlaten van de winkel, ja, dat krijg je dan. Dinsdagmiddag haalde ik in de kelder van Quiltshop Leur -waar ik voor klanten achter de longarm werk- na het doorquilten van de rozenquilt deze er af
IMG_0273IMG_0276om daarna de mandjesquilt van quiltvriendin Janny erop te zetten.
IMG_5193Janny had gehoord dat ik eens verschillende nieuwe motieven wilde oefenen op een grote quilt, en toen gaf ze deze joekel van een quilt met backing en tussenvulling aan me na de bee. “Alsjeblieft, ga je gang, dit is mijn oefenquilt, de eerste die ik helemaal op de machine heb gemaakt, en hij komt op de bank. Lijkt me leuk om dan al die verschillende quiltmotieven te zien!” Als Janny hem met de hand had gequilt, had ze Fleur de Lis in de mandjes gequilt, of zoiets, zei ze.

Dus ik dacht dat t wel leuk zou zijn als ik per twee of drie rijen een andere quiltpatroon te gebruiken, te beginnen bij in de ditch werken en de mandjes vullen. Suf dat ik geen foto van de eerste rij heb gemaakt, ik ben na drie blokjes met donker garen overgestapt op licht garen, en heb in elk blok iets anders gedaan. IMG_0299Ik ben er na deze eerste rij achter gekomen dat voor zulk intensief werk de quilttafel te laag staat, ik kreeg last van mijn nek ?, en wat valt dat in de ditch quilten tegen! Je moet echt haast stapvoets stikken om niet van het padje af te wijken, oh, zoveel geduld en zoveel inspanning, ik snap wel dat er niet veel longarmers in hun handen wrijvend roepen: “Kom maar op!” bij zo’n opdracht. Na vier blokjes ging ik -begin van de middag- huiswaarts, om mijn nek en pols rust te geven.

Vanmorgen heb ik deze rij afgemaakt en ben ik verder gegaan met iets minder inspannendere motieven en niet meer zo per blok quilten, want ik vond het ook te rommelig worden. Dus eerst rondjes quilten IMG_0310Helemaal enthousiast ben ik van deze rondjes in rondjes, het ging lekker, ook wel intensief, maar omdat ik niet moest opletten op precies in de ditch en zo, ging het wat relaxer. Toen kwamen de golvende lijnen die niet precies gelijk moeten lopen, en wat een mooi effect! IMG_0309Hier zou ik gerust een hele mandjesquilt mee kunnen quilten, leuk voor klassieke én moderne quilts, ik moest me inhouden om niet nog meer rijen hiermee te vullen. Ook stonden de veren op mijn wenslijst om eens in het echt te doen, IMG_5192Eerder had ik wel al verenachtige motieven gequilt op klantenquilts, maar niet zoals hier de serieuze lange afstand veren; ik ben benieuwd wat ik maandag met de resterende rijen ga doen. Ik eindig wel ook weer met een rij per blokje quilten, om een beetje balans in de quilt te brengen. En ik zal in de laatste border eindigen met veren, denk ik, of toch iets anders? In de bovenste rozenstof-border heb ik onderstaand motief gedaan. Pas op, als je op de foto klikt kom je op het YouTube kanaal van Jamie Wallen,  een man die geweldig mooi quilt.IMG_0305

3 gedachten over “Dagen kwijt

 1. Truus

  Wat leuk dat je mag oefenen op deze quilt met verschillende motieven.
  Je maakt wel een foto als je klaar bent met quilten?
  Succes met de andere motieven.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  1. Anita de rooij

   Dat quilten is toch echt jouw ding, het gaat je geweldig af. Vervelend hedat de tijd toch zo snel gaat, het vliegt voorbij, komt vast omdat wij zoveel weten te doen.

 2. Hermie

  Super wat ben je daar al goed in, dat onderste motief vind ik helemaal geweldig en het rondje in het rondje wil ik in mijn vingerhoedjesquilt, nog 2 rijen te gaan en dan ik aan de slag.

Reacties zijn gesloten.