Dag Wien

4D176464-17C3-4934-9EB8-D965431CC491
De uitvaart van de tien jaar oudere zus van mijn lief, mijn schoonzus, was vanmorgen, en het was een mooie dienst met lieve woorden, mooie slide show, en fijne -soms verrassende- muziek. De kleindochters hadden een K3 liedje uitgekozen over de allerliefste oma, het klonk zo vrolijk, terwijl er zoveel verdriet was. Ze had dit wel mooi gevonden. 

Tijdens een uitvaart horen tranen, het lucht op en er zitten ook altijd tranen bij voor andere dierbaren die zijn overleden, of voor een ander verdriet.  Ook nu dus. 

De ceremoniemeester sprak de mensen toe die via een live stream de uitvaart konden volgen, ze zei dat dit zo fijn was dat zij er op deze manier toch ook bij waren. Ja en toen had ik het weer even te kwaad; ik kreeg op de dag van uitvaart van mijn vader de rouwkaart toen de uitvaart achter de rug was, en weken later de life stream van de uitvaart te zien via via. Wat deed dat zeer dat niemand het fatsoen had mij te bellen toen hij net was overleden.
Dus tijdens de uitvaart van mijn schoonzus zat ik in gedachte heel even bij die van mijn vader.

Na afloop was er zowel binnen als buiten voldoende ruimte om thee of koffie met wat lekkers erbij te nuttigen, en dan zie en spreek je familieleden die je sinds begin 2020 niet meer heb gezien. Een reünie met een zwart randje, maar wel fijn om ze weer even te zien en spreken. Het was er druk, volgens mij zaten ze tegen het maximale aantal gasten, wat wel heel fijn was voor het gezin van Wien. Twee uur na het begin waren de meeste gasten al weg en gingen wij ook huiswaarts, en nu pas merken we hoe moe we zijn; de korte gebroken nachten en een onwezenlijk gevoel overdag gaan je niet in de koude kleren zitten.

Het leven gaat door, we gaan Wien vreselijk missen.

12 gedachten over “Dag Wien

 1. Willeke

  Ja Shirley die emoties kunnen je behoorlijk uitputten hoor.
  Logisch dat je in zo’n geval ook weer aan je vader moet denken.
  Erg jammer, dat de gelegenheid om afscheid van hem te nemen, je is ontnomen.
  Dat zal altijd een pijnlijk punt blijven.
  Ik denk dat hij vanaf zijn wolkje met liefde naar jou en je gezin kijkt.

  Heel veel sterkte met dit verdriet en nogmaals gecondoleerd!

 2. Michelle Bijleveld

  Gecondoleerd voor jullie beiden.
  Je hebt het weer mooi verwoord: het “andere” verdriet dat steevast om de hoek komt kijken bij een begrafenis.

  Wat een toestand met Sherlock. Ik vind het dapper dat jullie zover gaan, maar dat is het probleem als je eenmaal je hart hebt verpand….

  Liefs,
  Michelle

 3. Truus

  Fijn dat jullie bij de afscheidsdienst van Wien konden zijn.
  En ja dit kost veel energie want er komen altijd herinneringen naar boven.
  Denk dat je vader en Wien nu ‘gezellig zitten te kletsen over jou en jullie gezin.😉💝
  Gelukkig hebben jullie ook mooie herinneringen aan hen die niet meer bij jullie zijn.
  Sterkte en een dikke knuffel
  liefs,Truus uit Drenthe

 4. Wilma Oud

  ja, Shirley, ik wist het al van je vader en begrijp jouw erge verdriet hierover en ook over deze schoonzus. Vreemd is het dat de uitvaart van een geliefde vaak op een reünie lijkt. Mijn familie en dan bedoel ik neven en nichten wonen allemaal in Limburg. Toen mijn moeder op 96 jarige leeftijd overleed, zei een neef: waarom steeds begrafenissen om elkaar weer te zien. Waarom geen feesten. Tja, dat zet je wel aan het denken. Sterkte voor jullie

Reacties zijn gesloten.