Dag lieve Loki

Vanmorgen 9 uur had Loki een afspraak bij de dierenarts, ze had al een paar dagen geen eetlust meer, had op korte tijd veel gewicht verloren, en gisterochtend rook ik een vieze adem bij haar. Ze zag er verder goed verzorgd uit, al misten we eergisteren haar springveertjes tijdens het lopen, ze keek helder en alert uit haar ogen, dus hoopte ik dat het een kleinigheidje was, slecht gebit, ontsteking achter in de keel of zo, maar onze vrees dat het wat veel ergers was werd om half tien bevestigd;  de dierenarts kwam met de bloeduitslagen en het zag er slecht uit: acuut nierfalen van jewelste, de waarden waren torenhoog, dat ze nog niet suf was mocht een wonder heten. We hebben haar helaas moeten laten inslapen, dh kwam gelijk langs de kliniek om afscheid te nemen, want er mocht maar één persoon mee naar binnen, allemaal heel verdrietig. Loki en ik zaten in de auto te wachten op mijn lief,0F4F4D13-514D-4851-92DF-A6A2C9E29A41

in de wachtruimte van de kliniek zat een vrouw met twee akelig keffende hondjes en een man met een dikke tamme kip op schoot, ik wilde Loki zo min mogelijk stress geven, en het hielp, ze genoot hoorbaar van de aaitjes over haar wangetjes.

Ik ging later alleen met Loki de behandelkamer in, ze kreeg een spuitje in de buik en ik heb ze tot haar laatste snik aaiend in mijn arm tegen mijn borst gehouden, ze had haar kopje op mijn bovenarm gelegd en ik liet ze naar buiten kijken, zodat de weilanden met paarden het laatste was wat ze zag, mijn wang op haar bolletje, en mijn lieve zachte woordjes tegen haar het laatste was wat ze hoorde. Ze stierf rustig binnen een paar minuten na de spuit, op het laatst een paar kleine stuiptrekkingen met haar kopje en toen was het kaarsje uit. Nadat de dierenarts bij binnenkomst met de stethoscoop haar hartje had beluisterd, bevestigde hij dat ze was overleden, verdrietig reden we naar huis, en nadat Jon even aan Loki had geroken en haar daarna negeerde,
1A2A2B7E-B2A7-4DEC-9779-EC1E4A0474F0
hebben we ze naast de veranda begraven, waar het egelhuis heeft gestaan, hier zat ze vaak op. Ik zette een poezenbeeldje op haar graf en stak elders uit de tuin een polletje met mini narcissen om hier te planten. Ook een bak met andere bloembollen die over een maandje zullen bloeien heb ik naast haar graf geplant om het een beetje Loki waardig te maken.
D1E97D70-5309-444E-8EC7-04DD7B4C2D94
Ze mocht maar 7 jaar worden ?
Samen met haar broertje Thor kwamen ze in juni 2013 bij ons wonen, speels en lief, Loki was van begin af aan het schuwst
IMG_4889
Best buddies met Thor,
IMG_4829
die helaas een jaar later overleed, aangereden op de weg achter ons huis. Samen in de wasmand,
IMG_5210
Samen met Zopje spruitjes tellen, hier valt op hoe klein ze is gebleven.
FB3B010C-D824-4682-A07B-68F04557FD5C
Bijna elke morgen in de wasbak kijken hoe we onze tanden poetsten
124AFE29-120D-4FB2-B509-F06B316D2C07
En altijd in de naaikamer om mij gezelschap te houden
8D09F7DA-21EF-4746-AE19-3AF75B6D71DC
Helaas werden zij en Jon geen beste maatjes, ze tolereerde hem
EA26BF51-15C0-4EB2-8328-3622CD118A03
zolang hij maar niet te dicht bij kwam, en vooral geen geintjes uithaalde, want dan kwam er een stevige gegrom uit haar keeltje
F796DC0A-F31A-4DDF-8FBF-9EE465B3A9D6
‘s nachts lag ze altijd op ons bed te slapen, en als ik opstond liep ze voor me uit naar de wc en daarna naar de badkamer, en terwijl ik na het douchen mijn rug afdroogde, draaide ze langs mijn benen om deze te drogen. We hielden van dit ritueel.
Ze heeft een mooi leven gehad maar veel te kort, haar avontuur had nog wel tien jaar mogen duren, wat zullen we haar missen.

29 gedachten over “Dag lieve Loki

 1. Michelle

  Alweer een afscheid. Akelig! Ik wens jullie heel veel sterkte samen. Ik heb er eentje naast me liggen die als twee druppels water op haar lijkt.
  Michelle x

 2. Truus

  Ach wat verdrietig en zo plotseling!!!
  Heel veel sterkte en wat zal het nu stil zijn met alleen Jon.
  Met nier problemen worden ze meestal niet oud,tenminste onze poezen waren ook nog erg jong toen ze deze diagnose kregen.
  groetjes en knuffel, Truus uit Drenthe

 3. Willeke

  Ach Shirley, wat enorm verdrietig. Van harte gecondoleerd en veel sterkte gewenst!
  Ik kreeg tranen in mijn ogen bij het lezen.
  Een dikke knuffel op afstand!!!

 4. Quiltlodge Gerda

  Ach Shirley’s, wat verdrietig! Ik wens jullie heel veel sterkte bij het wennen aan de akelig lege plek die hij achterlaat.

 5. Anne Marieke

  Beel sterkte gewenst Shirley en DH.
  Zo triest dat Loki niet zo oud mocht worden.

 6. Ingrid

  Triest berichtje.. zon klein triest berichtje maar met zo groot verdriet ..
  Sterkte met dit een plekje geven..

 7. Marjolein den Boer

  Och, wat verdrietig om zo abrupt en zo snel al weer afscheid van jullie Loki te moeten nemen! Heel veel sterkte met jullie gemis. Wat zal het raar zijn om de rituelen straks zonder de aanwezigheid van Loki door te lopen. En wat heb je haar mooi neergezet in je verhaal, een waardig aandenken in de tuin. Ze had een mooi huis bij jullie en zal gemist worden!

 8. Ada

  Wat moeilijk om zo onverwacht afscheid te moeten nemen. Een lege plek in je huis en je hart. Sterkte gewenst.

 9. Yvonne aka sommeke

  Néé, zo onverwacht … ik jank met je mee Shirley, ze zal zo gemist worden, ook door Jon! Sterkte!

 10. Riek Drost

  Ach, Shirley, wat een verdrietig bericht! Zo onverwacht afscheid te moeten nemen is extra zwaar! Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst om dit een plekje te kunnen geven!

 11. Lida van der Schuit-Kunkeler

  Wat een naar nieuws, het verlies van een geliefd huisdier hakt er altijd in en geeft een heel gemis en al neem je weer een nieuw diertje dat ene plekje in je hart blijft voor haar gereserveerd.
  Sterkte voor je hele gezin,
  Lida

 12. Anne Duijkers

  Ach Shirley, wat verdrietig. Ik voel met je mee.
  Laat het een troost zijn dat poes niet lang heeft hoeven lijden, en dat ze in je armen over de regenboog brug gegaan is. Na een fijn liefdevol leven.
  Sterkte.

 13. Wilma Oud

  Wat een groot verdriet. Ik wens jullie veel sterkte met dit verlies. Lieve groet van Wilma

 14. Lies

  Beste Shirley,

  Wat erg dat je zo plotseling afscheid moest nemen van Loki. Ik was zo ontroerd over hoe je je poezenvriendjes einde zo mooi mogelijk hebt gemaakt. Veel sterkte gewenst.

 15. Tilly

  Lieve Shirley, wat verdrietig en dan zo plotseling. Ik leef met je mee.
  Veel sterkte.
  Hoeveel poezen heb je nu nog? Ben de tel even kwijt.
  Groetjes en liefs Tilly

 16. Marjolein

  Wat een verdrietig nieuws. Wat zullen jullie hem missen, Maar jij vooral want je was toch heel veel met hem thuis en rondom huis. De aanhankelijkheid en de trouw van je huisdier is zo iets liefs. Die leegte is niet zomaar opgevuld.
  Sterkte. Fijn dat je zoveel mooie herinneringen en foto’s hebt.
  Marjolein

 17. Ria

  Shirley’s, wat verdrietig en zo onverwacht en helemaal niet oud.
  Daar had je niet opgetekend, bah!
  ??

 18. Kathy G Pennock

  I am so very sorry to hear that your sweet Loki passed away today. It’s so hard to let them go.
  Sterk. Ik hou je in mijn gedachten.

Reacties zijn gesloten.