busy

Gisteravond moesten we naar een optreden van de staatsphilharmonie Banatul Timisoara uit Roemenië, in Breda was dat en hier kan je er wat over lezen.  Perry’s werk had enkele mensen uitgenodigd, VIP’s, en dus moesten we zeker op tijd aanwezig zijn om de gasten te ontvangen. Nu is het in Breda niet moeilijk om te parkeren maar wel als je vlak naast de deur van de kerk wilde staan, onmogelijk wegens de verkeersluwe aanpak van Breda. Na een kwartier rondrijden en daarna iets van 10 minuten flink doorstappen waren we toch nog op tijd aanwezig, we waren in ieder geval niet de laatste ☺ Het concert was super, voor de pauze was voornamelijk het koor en de solisten aan het woord, adembenemend, en na de pauze ging de aandacht naar het orkest, heel indrukwekkend!  Uit bed komen vanmorgen was een zware opgave, veel te laat en te druk gehad gisteravond, en dus slecht in slaap kunnen komen.

Vanmiddag had ik een cursus stumpwork L3 L2  en mijn huiswerk St1 was gelukkig klaar maar niet helemaal goed; de paardenbloemblaadjes waren in een te lichte groen gedaan, maar verder was het okay. Deze les leerden we het maken van losse borduurtjes met een koperdraadje verstevigd, heel leuk om te doen; 5 blaadjes in 3 uur werk:St3  en daarna voorzichtig uit de stof geknipt:St4  en dit moet het wordenStump4  en als huiswerk kregen we opdracht om alles af te maken, dus blaadjes, vlinder, rups, spin, bloempjes Stump2  ik heb de foto expres plat gelaten. De vlinder van de platte foto is de gepimpte versie, we mogen zelf weten welke we doen, deze of de simpelere:Vlinder

De docent Toos liet een schitterend stumpwerkquilt zienToos2 Toos3 T2 T4 en ook wat we de volgende keer gaan doen, lintwerk! Ik kon het niet laten en heb alvast een klein voorraadje zijdelint gekocht, om te aaien. Lint Toos geeft les uit een boek van Di van Niekerk adembenemend mooi wat die vrouw allemaal maakt!

Wat doe je als je aardappelpuree maakt en de nootmuskaat is op? Iets toevoegen wat net zo kruidig ruikt, of bij benadering zo ruikt, in mijn geval werd dit dus speculaaskruiden. ’t Was niet vies of zo, door de rode kool met appeltjes, appelmoes en jus geprakt proefde je er niets meer van (ik vond het zelfs lekker!), maar niet voor herhaling vatbaar want niet iedereen prakt en husselt op deze manier.

De grote soeppan met pasta welke ik gisteren had gemaakt was vanmiddag -toen ik thuis kwam- helemaal leeg! 1 kg pasta, 1 grote Italiaanse salami, 10 hardgekookte eieren, 2 dikke plakken ham, halve pond jonge kaas, 2 blikjes doperwten, halve pot zilveruitjes, halve pot augurkjes, 1 ui, 1 rode paprika, 3 overvolle eetlepels Remia mayo en 3 overvolle eetlepels yoghurt, zout en peper; OP! En we zijn toch echt maar met 5 man in huis.

Toen de tafel was afgeruimd had ik de half-volle pan in de koelkast gezet, toen we tegenhalf 12 thuis kwamen was van die helft nog geen helft meer over, vanmorgen bleek het ook als ontbijt te hebben gediend en dus ook als 4-uurtje ☺ mijn conclusie: het was lekker; conclusie van de kinderen: het was lekker maar veel te weinig.

0 gedachten over “busy

 1. nel vd velden

  hallo Shirley wat heb je mooie fotos gemaakt kunnen we lekker spieken ook niet vekeerd!!en wat zijn we geconcentreerd bezig daar had ik helemaal geen erg in.dus nog dank voor de fotos en tot de volgende keer groetjes nel

 2. maud

  woauh,
  perfekt!!!
  en de bomen ,ze zijn zo mooi,
  ik zo graag dat ook kunnen ,
  magnifique
  maud