Broccolisoep

In een vlaag van verstandsverbijstering heb ik vandaag 1 kg broccoli gekocht; zaterdags eten we altijd brood en zondags friet met sla, dus waarom al voor maandag groenten kopen? En waarom 1 kg? Het was alsof de broccoli me toeriep, "koop mij".

Ik heb er soep van gemaakt, dat gaat er altijd in. Bak een royale hoeveelheid uien (2 grote), mik daarbij een ons dun gesneden ontbijtspek, 1 li. water, 2 rundvleesbouillonblokjes en de broccoli in kleine stukjes. (de stronken ontdaan van de dikke schil en in kleine stukjes gesneden) Dit alles laat je een kwartier laten pruttelen, daarna pureren, 1 flesje kookroom aan toevoegen en op smaak brengen met peper (ik vond het zout genoeg vanwege het ontbijtspek).

Wat heerlijk is, is als je een volle theelepel met boursin eerst in de soepkom doet, en dan de hete soep erop schenkt. Heel aparte smaak. Misschien dat ik de volgende keer ook een paar teentjes knoflook meebak, hmmm dat lijkt me wel wat.

Vanavond heb ik naar The Mommy Market gekeken, een kinderfilm over 3 kids die op een markt een nieuwe moeder uitzochten. Flauwe film -kinderfilm-, maar het einde maakte alles goed, op bed van de moeder lag een hele frisse quilt, met allemaal sterren. Maar of het nou de Friendship star was, of deze maar dan zonder de hoeken in andere kleuren en het middenblok uit meerdere stukken. Het was een simpele 4 puntige ster uit 1 stof op wit als achtergrond, heel eenvoudig. Maar wat me opviel waren de stoffen van de sterren, het leken Aunt Grace- achtige stoffen.

Hieronder een ander filmpje met romantische quilts en daaronder een filmpje van een prettig gestoorde Mark Lipinski die laat zien waar hij mee bezig is: