Brand

Begin van de nacht hoorde ik een druk whattsapp verkeer gaande op het mobieltje van mijn DH, en geschrokken vertelde hij dat er een uitslaande brand was in de kringloopwinkel onder de flat (appartement) van onze dochter. Ze had enorme knallen gehoord en dacht eerst dat het weer hangjongeren waren die met vuurwerk bezig waren. Maar toen hoorde ze een bewoner die langs lopend op ramen en deuren bonsde om iedereen wakker te maken, en naar beneden buiten kijkend (Ze woont helemaal bovenaan) zag ze een zee van zwaailichten van politie en brandweer en ambulances. Klik hier voor een filmpje 

Op last van de politie en brandweer moest iedereen naar buiten, en daar stond ze dan, beneden naast de buurvrouw de ellende gade te slaan. Ze mochten er niet meer in, maar omdat haar appartement precies op de scheidingslijn lag van wel/niet naar binnen, ging ze toch even naar boven om nog wat spullen te halen zoals toiletartikelen en schone kleren, haar huis was rookvrij, ramen, deuren en ventilatie(roosters) had ze voordat ze er uit moest al gesloten, en ze nam het aanbod van haar vader om haar te komen halen aan, en zo vertrok hij om 2 uur.

Ik maakte snel het logeerbed in orde, Loki volgde me overal en keek me met grote ogen aan toen ik een schone quilt van de stapel naast haar slaapplekje in onze kamer pakte en naar boven bracht. Ik belde nog even met Evelien om te horen of alles goed was met haar, ze was de kalmte zelve en zei ook dat ze geen moment een gevoel van paniek had gevoeld, ze was alleen bekaf omdat ze al vanaf 6 uur op was. Er stond een grote bus klaar die de bewoners overbracht naar een hotel vlak achter de flat, de wetenschap dat ze niet tot half vier buiten moest staan in afwachting op haar vader stelde me gerust. 

Ik heb toen blijkbaar toch wat kunnen slapen, ik droomde dat Evelien me aantikte en me wat vroeg en ik schrok wakker, maar ze stond niet naast het bed. Ik keek op mijn mobieltje en zag dat het bijna 5 uur was, toen ik vanuit de verte een bekende auto hoorde aankomen, en jawel, even later kwamen mijn twee opgeluchte en zeer vermoeide lieverds binnen gelopen. Ze had net haar derde negatieve coronatest binnen, en zo kon ik even heel fijn mijn dochter een grote knuffel geven voordat ze naar bed ging.

Het huis is nog in diepe rust,ik zag net op de website van NOS dat de flat voor het grootste deel weer veilig is verklaard en dus ook voor Evelien. Het loopt voor bijna iedereen met een sisser af gelukkig.

Vanmiddag kreeg Evelien deze foto’s van haar huisgenootje die net thuis was gekomen, ze zijn vanaf hun balkon genomen
40291EF6-3827-48D3-AE2F-4890A8912F65
wat een ravage
868F1F41-21F2-4791-AE87-2ED1D2E76864
En dit is vanaf de voorkant, oh je zal maar toch net het appartement op de hoek hebben gekocht ? De brandweer heeft bij appartementen op deze hoek urenlang water via de ramen naar binnen gespoten om te zorgen dat het vuur niet over zou springen. 
629DB71B-1AB2-4D12-9E40-436AEEC22C4B
En daar waar het appartement van een andere student vol stond met rook omdat de ventilatieroosters niet dicht waren gezet, is het bij Evelien binnen gelukkig rookvrij gebleven. Ze is voor de avond weer met de trein terug naar huis gegaan.

6 gedachten over “Brand

 1. Ria

  Wat een grote schrik! Gelukkig is Eveline veilig. Dat is uiteraard het allerbelangrijkste.
  Leg haar maar in de watten, dat zal haar (en jullie! ) goed doen.

 2. Renske

  Dat is zeker schrikken. Het gevoel van brand in een gebouw hebben waar je zelf woont, is behoorlijk eng.
  Gelukkig was alles goed met je dochter. Ook fijn dat ze geen rookschade heeft. Dat krijg je zo moeilijk uit je huis.

 3. Truus

  Wat een schrik is dat zeg!
  Gelukkig is het allemaal goed afgelopen!
  Gezellige zondag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 4. Yvonne aka sommeke

  Inderdaad, wat een ravage … Alleen materiële schade toch? Wel een verschrikkelijke ervaring voor jullie allemaal!

Reacties zijn gesloten.