blokhutje

oooh we hebben opeens een blokhut in de tuin staan, -ik zie een log-cabinquilt al bijna hangen over de veranda- hij is nog niet af maar het gaat zo snel! Om 7 uur stonden ze aan de deur, de 2 mannen die het geval gingen opbouwen; gisteren had een andere meneer alle spullen al gebracht, stevig verpakt in 2 grote blauwe pakketten. En terwijl ik dit nu schrijf zijn ze bezig aan palen die aan de voorkant de overkapping ondersteunen, zo snel zijn ze. Het koffie drinken doen ze staand en geen gelummel of zo, heerlijk.715 Het is wel prominent aanwezig in de tuin (ik schrik er een beetje van), maar dat komt -behalve door de afmeting- ook door de kleur. Als de dakshingles er op zitten lijkt het vast al minder kolosaal, en zodra wij met z’n allen de verfkwasten hebben gehanteerd zal het nog minder opvallen; hij gaat een donkerdere houtskleur krijgen.730 900 10_uur 

Waar je de zandbak ziet, voor het huisje, daar komt nog een vlonder van kunststof/hout, het ziet er uit als Banksiahout, maar dan onderhoutsvrij.Ik zal in de loop van de dag nog wel foto’s toevoegen in deze blog met de vorderingen.

Vorderingen: kijk, het is al een heel ander en minder opvallend zicht. Remco (in paarse shirt) zei dat dit het zwaarste werk was, en toen dacht ik nog "DUH, en die balken sjouwen en stapelen dan?" Maar zo vanaf mijn naaikamer heb ik zicht op het werk en de bouwvakkerdecolleté´s ☺ en zie ik ze regelmatig hun rug rechten, dat gebogen werk maakt het zo zwaar.  1030 1120 1125jpeg

We zijn weer een paar uur verder, het heeft even flink geregend, iets harder dan miezeren en het eten zit al een tijdje achter de kiezen; de blokhut is klaar met naar binnen openend raampjes, dubbele deur en ventilatieroostertjes, en het fietsen’hok’ is nu in aanbouw en het gaat hard: 1400_uur 1410 1440

1500_uur Hier komt een plat dak op, gelukkig.

De mannen zijn nu al 10 uur aan het werk en het eind is goddank in zicht, ze gaan no-stop door, het begint er hierboven erg dreigend uit te zien en de wind trekt ook flink aan:1530 1615 1700 

Als alles is opgeruimd en nog droog is zal ik een foto van begane grond maken, ziet er wat minder kolossaal uit.

1900_uur pfew, de mannen zijn naar huis (waren om 18.30 klaar) en nu moet het nog in de beits worden gezet, dit doen we komend weekend met z’n allen. O-joy.  Rechts van het huisje tussen huis en haag komt een tafeltje/kastje/werkplek om planten te kunnen stekken, verpotten enzo, uit het zicht en in de luwte, ik wil er wel een overkappingkje hebben zodat ik droog sta, een kleintje maar.

En omdat ik in de buurt moest blijven voor evt vragen te beantwoorden (aan welke kant moet de deur komen…) heb ik mijn naaiwerk weer beneden gezet en heb Suzanne d’r quilttop bijna klaar, nog een paar tussenbanen (de groene stroken)Weefquilt hier ben ik nog wel een paar dagen zoet mee, dat is toch een takkewerk, de stroken er tussen stikken, maar het eindresultaat is dan weer zo mooi dat je het snel bent vergeten.

reactie op vragenWellnesscentre_2: we nemen ze allebei, sauna én jacuzzi, zo’n verwennerij en zeker nu de kinderen nog thuis wonen is het goed te doen, hoewel, nu dat we het hier zo comfortabel maken willen ze misschien nooit meer het huis uit! Maar om ze nou kort te houden en het leven zuur, dat zit niet in me, hoewel Suzanne het wel denkt als ze aan tafel schuift voor de warme maaltijden.

De sauna komt na de zomervakantie kreeg ik gisteren te horen: 5 weken vertraging wegens produktieachterstand; de jacuzzi hopelijk over een paar weken, zoals afgesproken. Hiervoor gaan we maar een aparte agenda aanschaffen om de reserveringen bij te kunnen houden ☺ Als de kids het huis uit zijn kan ik een wellness/quiltretreat houden voor een select gezelschap hehe. Moet Perry wel op training om massages te leren geven, en beetje bodybuilding om zijn goddelijk lichaam in vorm te brengen, en dan zijn we vast een hit.

0 gedachten over “blokhutje

 1. Marjolein

  Schitterend Shirley, echte zwitserse tuinhuisjes zijn het volgens mij!En wat gaat het snel zeg! Ongelooflijk! Is dit voor de sauna enzo? Of kregen jullie een buitenbubbelbad (kan ff niet op de naam komen). Groetjes, Marjolein.

 2. Inge Slaats

  Zo hé, dan heb je nog eens wat…een jacuzzi én een sauna, bofkont! Ik vind de huisjes prachtig, staan mooi in jullie tuin.
  En ik ben het helemaal met mijn naamgenootje eens, vlug een logcabin quilt maken, zo’n blokhut “kén niet zonder zo’n quilt!”

  Groetjes,,
  Inge uit Eindhoven

 3. Guute

  Zo’n grote quilt met dit vlechtwerk: dit zie ik mij nog niet doen. En een sauna en jacuzzi: je mag mij altijd uitnodigen, hoor.

 4. Adrie

  Dát lijkt me nou héérlijk, een Jacuzzi!! Alleen….. mijn tuintje is een beetje te klein voor zoiets, maar niet getreurd, ik kan altijd bij jou gaan buurten, toch? (grapje) hahahaha LOL!! ;-))
  Veel plezier met je sauna én Jacuzzi en het fietsenhok staat er ook heel mooi bij. Het staat prima in jullie tuin en je hebt er een mooi terras tussen?!
  groetjes, AdrieJ.