Blogpauze

Nooit gedacht dat ik hier aan mee zou doen, blogpauzes inlassen….

Helaas een blogpauze vanwege serieuze polsblessure, handwerken mag voorlopig niet meer, en computer is ook verboden terrein (dit blogje is niet op 1 dag geschreven), want ongemerkt ga ik te veel scrollen en typen, foto’s bewerken of toch nog snel dat ene patroontje uitwerken; het stomme is dat ik geen pijn had tijdens maar ná de daad. Zodra de spieren afkoelden merkte ik waar de schoen wrong.

De fysiotherapeut was niet blij met de achteruitgang van afgelopen week, nee, ik ook niet, ik kon mezelf wel voor het hoofd slaan dat ik actief was geweest op het quiltweekend en de week er na.
IMG_3553
Haken ging lekker, de stitcherie ook en zowaar nog een beginnetje gemaakt aan weer een appliquatiewerkje,
IMG_3488
het smaakte naar meer.

En toen kwam als klap op de vuurpijl afgelopen weekend een reünie waarbij we 2 uur door de duinen van Bergen moesten fietsen, op gewone fietsen met 5 versnellingen, heuvel op zwoegend met zweet in de nek, en heuvel af scheurend om vaart te maken voor de volgende klimpartij, maar vaak eindigde de heuvel af in een plotse bocht waarbij ik volop in de handremmen moesten knijpen om er niet uit te vliegen. Nee, niet slim, maar ik wilde geen partypooper zijn. Dit bordje sprak mij erg aan bij aankomst op het hotel
IMG_3520
Op de terugweg nog even langs oudste dochter geweest, ratjes bekijken, zo lief!
IMG_3547
De gebaksdoos had op de achterbank een onvrijwillige glijpartij naar voren gemaakt en lag dwars tussen de stoelen na een noodstop; het was bij aankomst even puzzelen, creatief zijn met gebak, het smaakte er niet minder lekker om. Luchtiger zelfs!
IMG_3546

Pret gehad voor tien dus. 🙂 Nu mag ik dus nog twee dagen niks doen met rechter hand (ik tel echt af!), en daarna elke dag 5 minuten iets, (niet computeren) en als het aan het eind van de dag goed voelt mag ik de volgende dag de verdubbelaar inzetten. Maar voor nu: wandelen, lezen, filmpje kijken, delegeren en verder niet zeuren, het is maar een overbelast polsgewricht, en niets meer dan dat.

0 gedachten over “Blogpauze

 1. Truus

  He bah,wat vervelend voor jou!!! En voor ons,want ik miste je blogjes al de laatste tijd.
  Maar dit gaat voor en oh wat herkenbaar-nog even dit,nog even dat….. heb pinterest ontdekt-zuuucht.Gevolg-dikke stijve vingers/handen en zo weer 1 a 2 uur verder.
  Heb je ook een brace? Anders bij Action elastische polsbanden kopen(ong. 1euro of minder)-helpt om je polsen warm te houden en iets stevigheid te geven.Draag ze vaak bij het borduren/quilten.Bij het lezen van een boek een kussen op je schoot leggen met daarop het boek-hoef je het niet vast te houden.
  Heel veel sterkte en vooral geduld gewenst.
  Toch een goed weekend en geniet vandaag van het mooie weer.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. conny

  Wat vervelend zeg en dat voor een bezige bij juist zo moeilijk toch? Maar neem de tijd en sterkte ermee joh…………..liefs. conny

 3. Wilma oud

  Meid, wat een straf voor jou. Maar je moet nu wel echt even naar de peuten luisteren, want anders blijft het slepen en wordt het misschien chronisch. Dus ……..braaf zijn. Wij gaan je leuke verhalen welmissen, maar we hebben je liever gezond. Lieve groetjes van Wilma

 4. Dorine

  Lieve Shirley , voel met je mee!!
  Ik zit nu al bijna 6 weken met mijn schouder……..
  Handwerken heel miniem half randje borduren in 2 dagen.
  Dus ……
  Kan wel met de comp werken met mijn rechterhand, maar toen ging ik die ook overbelasten.
  Nu heel gestructureerd de oefeningen en ik zie nu eindelijk wat vooruitgang.
  Sterkte en hou je aan je oefeningen
  Dorine

 5. Dineke

  Nogmaals heel erg veel beterschap. Juist napijn is zo vervelend en zo moeilijk om niet over de grens te gaan. Na 15 jaar bekkenklachten trap ik er nog regelmatig in. Toch net even te veel doen met een hoop pijn in de avond en nacht als gevolg.

 6. Francis

  Heel vervelend, maar luister goed naar de dokter, des te eerder zal je weer helemaal los kunnen gaan! Nu heb je wel tijd om allerlei plannen te maken, voorpret is ook leuk!
  Sterkte!

 7. Hermie

  Oeps, daar word je niet vrolijk van, ik leef met je mee. Sterkte en je moet maar denken als ik nu rustig aan doe kan ik straks weer aan de slag en als ik nu niet rustig aan doe, kan ik het handwerken wel vergeten, maar moeilijk is het wel, vooral voor een doener zoals jij.

 8. Chris

  Mooie spreuk op dat bordje!! Soms moet je daar heel bewust aan denken. Vervelend Shirley, maar neem er alsjeblieft de tijd voor. Zuinig zijn op jezelf! Sterkte hoor en liefs van mij.

 9. Merel

  moeilijk! Wel volhouden hoor, beter een week niets gedaan, dan 6 weken extra last (en daardoor dus veel MEER niet gedaan!)
  Groetjes, Merel

 10. OmaSan Vijftig

  Lieve Shirley, toen ik jouw haakwerk zag dacht ik…. dat is de boosdoener….. Ik heb in de loop der jaren ook vaak problemen met mijn rechterpols gehad en meestal als ik weer eens aan het haken was. ( vandaar dat ik dat ook nooit doe en het eigenlijk ook niet echt kan…maar heb wel de randjes gedownload want ik wil het ook gaan doen, zo’n leuke deken..) Heel veel sterkte met het niets mogen doen… lliefs San.

 11. Franka

  Hey Shirley, laat het zware werk voortaan maar aan de mannen over, die bamboehakkerij bedoel ik. Je houdt nu zeker ook een bee-pauze? Ik heb met je te doen hoor. Sterkte, veel geduld en beterschap toegewenst en tot ziens. Groetjes, Franka.