bijna op de helft

Vanmiddag heb ik weer een paar sterren afgekregen, ik begin er handigheid in te krijgen -mag ook wel-, maar zal toch blij zijn als ze klaar zijn. Het is elke keer weer met ingehouden adem afwachten of de blokjes mooi plat liggen na het in elkaar zetten.

  Net zoals mijn huisgenoten hun adem inhouden als ik weer een ‘experiment’ heb klaar gemaakt. "Het ruikt lekker, maar dát zegt dus niks!", hoorde ik Suus tegen haar broer zeggen, toen ze -gepokt en gemazeld- de keuken binnen liep.

Ik had van Smulweb een recept geplukt voor andijvie: bak 2 bakjes spekjes uit in een pan, bak kort 2 teentjes knoflook mee en schep alles er uit; bak daarna een pond rundergehakt in groffe stukken en mik er een pond andijvie bij, roerbak dit even en laat het kort sudderen. Roer in een schaaltje een grote pot creme fraiche en 4 eieren tot een smurrie, voeg peper en nootmuskaat toe en roer dit door het andijvie/gehakt-mengsel. Roer er 200 gr oude gerapste kaas door, mik het in een ovenschaal. Bedek het met plakjes gekookte aardappel, verdeel hierover de spekjes en strooi er nog een handjevol kaas over.

Dit laatste was een instinker, om te zien of men het recept eerst helemaal goed had doorgelezen. Niet dus, ik begon bij het begin en toen ik bij het handje vol kaas toe was toegekomen, had ik deze niet achterover gedrukt en als ik in de koelkast niet nog een zakje geraspte kaas had liggen, dan was ik dus de lul geweest.

Bak dit in een oven op 225ºC (hete lucht 200ºC) in 45 minuten gaar.

Het rook heerlijk, maar helaas waren de 2 bakjes met spekjes teveel van het goede, veel te overheersend en te zout; ik was blij dat ik ook geen extra zout had toegevoegd. En voor Tim’s smaak zat er veel te veel kaas door, ja, dat handje extra deed ‘m de nek om. De calorieën kraaiden om de oren dat het een lieve lust was, helaas, na vandaag moet ik kassie-an doen.

Eindelijk heb ik de moed weer bijeen geraapt en ben vanavond naar de Weight Watchers gegaan, die eeuwige strijd. Ik wil er 17 kg af krijgen ,’t zal mijn rug goed doen, dat is zeker. 22 Punten mag ik verorberen per dag, en om alvast te weten hoeveel Cruesly ik morgenochtend in mijn kommetje mag storten, woog ik het vanavond al af; niet normaal zo weinig, 3 happen en het is weg! Zo op de gok at ik vanmorgen alleen al met het ontbijt mijn halve dagrantsoen op voor morgen! Ooooh wat zal ik hard afvallen (wishfull thinking) als ik alles zo netjes ga afwegen en me overal aan houd.

0 gedachten over “bijna op de helft

 1. Inge Slaats

  Ben ik weer eens….is te lang geleden dat ik hier was, snap niet hoe het komt, ik vind het hier altijd zo gezellig, ook nu weer. Je schrijft zo leuk over b.v. dat gedoe met dat recept. Tjesus, harstikke veel werk (vind ik dan, want bij mij moet alles binnen 20 minuten op tafel staan, zo lang duurt het opeten namelijk ook) en dan is het nog niet helemaal naar ieders tevredenheid, arme jij!!!
  En dan ga je aansluitend nog even lekker door over het afvallen. Nou, petje af hoor Shirley, 17 kilo is echt wel veel en ik vind het zielig dat je dan maar zo’n muizenhapje cruesli mag eten. Ik wens je heel veel sterkte met deze dieet-strijd, maat zet em op hè!
  PS: je sterren worden prachtig! Ik ben vanmiddag ook weer begonnen, heb er pas 10 af dus schiet voor geen meter op, maar ja eigen schuld. Ik begin te vaak aan iets nieuws……
  Fijn weekend!

 2. dineke

  Die andijvie lijkt mij heel lekker. Zo jammer dat fouchienus geen kaas lust. Oei 17 kilo, dat is een strijd. Ik geloof dat ik de laatste jaren ook wel dat aantal ben afgevallen, alleen 1 probleem. Het was steeds dezelfde kilo. Beginnen op maandag vol goede moed. Maar dan is er tegen het weekend weer iets verjaardag o.i.d. En dan is die kilo er zo weer.
  Succes met je sterren. Ik heb me daar nog nooit aangewaagd.

 3. Goof

  Geweldig dat vrouwtje op de weegschaal,… zal m’n eigen weegschaal ook eens onder handen nemen,…. het is namelijk een zeer vals en oneerlijk rotding,…
  *Ü*
  Heel veel succes met de kilo’s. Gaat vast lukken!!!