Bijkletsen

Maandagochtend vereerde Marie-Thérèse me met een bliksembezoek, terwijl haar man in Breda was voor werkbezoek reed MT naar mij toe voor haar 'werkbezoek'; nou ja, werken, we hebben lekker gekletst, koffie geleuterd en MT heeft een tour door het huis gekregen, langs heel veel quilts (er lagen er nog meer in de kast opgerold, maar daar dacht ik later pas aan).

Gisteravond heb ik (met een keelpastille achter de kiezen en heel veel thee) een workhop gegeven, ingestikte cirkels. De dames (waaronder mijn vroegere achterbuurmeisje Angela) kregen het 'aha' moment toen het blok klaar was, een uur na de start, en waren wild enthousiast. Leuk is dat, als je het eindresultaat heel leuk vind. Ik had voor ieder spullen klaargelegd (stofjes en de mal) voor 1 blok te maken, gelukkig hadden we klets- en kijkvoer genoeg voorhanden om de rest van de avond op te vullen.

Gisteravond laat kondige Zopje luidkeels de vangst van een dikke muis aan, en vanmiddag ging hij -toen ik lekker buiten in de schaduw zat te genieten van het uitzicht in de tuin met de badende meesjes en rondspringende eenkhoorntjes in de bomen- zich bovenop de gelezen reclamefolders pontificaal wassen en spelen met de stoelpoot, raar beest.

om af te sluiten met een filmpje -getipt door Tim- dat een generatiekloof laat zien

0 gedachten over “Bijkletsen