Bij de tijd blijven

Vanmorgen zat ik wakker te worden in mijn relax-stoel met een kopje koffie bij de hand, tv op ned 1 aan met het politiek debat, e-mail lezend op mijn iPhone, terwijl Zipje tevreden spinnend in diepe rust op schoot lag, en af en toe een aai kreeg.  Ik zag in mijn ooghoek iets bij het raam buiten zitten, en toen ik opzij keek stond ik met ingehouden adem oog in oog met een hele felle groene vogel -groter dan een merel, kleiner dan een ekster- met een rood mutsje en rode rouge op, die me met wit omrande zwarte ogen creapy aan keek, en toen hij al huppend zijn lage vlucht inzette was hij opeens verdwenen. Hij leek ook qua vlucht op een specht, maar die kleur dan?  Snel op YouTube gezocht en ja hoor, ook de groene specht bestaat (wist ik niet); zijn neefjes zie ik vaak, de kleine bonte specht en ook de bonte specht, de zwarte specht moet ik nog tegenkomen: zo klinken en zien ze er uit, ooh, die groene maakt mooi geluid ook, dat herken ik wel! Hij zoekt zijn voedsel laag bij de grond, vandaar dat hij bij het raam liep, met heel veel gevallen blad zullen daar ook veel insekten zitten

na een minuut of 4 komt-ie in beeld. Het filmpje hieronder gaat over uilen, de eerste -de bosuil- horen we momenteel elke avond/nacht/ochtend. Laatst liet Zopje -of was het Zipje- zijn prooi zien 's avonds laat, en in de bomen vlak bij -ik schat op nog geen 10 meter afstand- hoorde ik ook een uil krijsen, alsof hij zei: "geef terug, ik had hem als eerste gezien". Z of Z at de muis onverstoorbaar op, de uil droop af.

Tim wees me op onderstaand filmpje, deze meneer is aan de ene kant geweldig bij de tijd, terwijl hij aan de andere kant iets uit het fossiele computertijdperk niet kan loslaten.

0 gedachten over “Bij de tijd blijven

 1. Renske

  Wat een leuk filmpje van de gouwe ouwe. Hij doet het toch maar. Dat zie ik mijn moeder niet doen.
  Leuk dat je een groene specht hebt gezien.

 2. Berna

  Geweldig die oude man! Ik heb een baas die veel jonger is maar van automatisering niks wil weten. Kun je die ouwe man niet bij hem langs sturen? 😉
  En wat een prachtige beesten heb jij in je tuin zeg. Zomaar gratis en voor niks.

 3. Arja

  ken je Autumnwatch en Springwatch op de BBC? geweldige programma’s, behalve informatief ook erg leuk en grappig, dus niet te droog. gisteravond hadden ze een groene specht.