bezige bijen

Gisteren een beetje rustig gedaan ’s morgens, want ik had Evelien beloofd dat we zodra ze uit school kwam even de stad in gingen om een nieuwe schooltas te kopen. Haar 3 jaar oude kipling rugzak was op een hoek flink kapot beyond repair. En omdat ze een voorjaarsjas nodig had zou ze daar ook voor mogen kijken had ik zo gedacht. Dus toen ze haar tas had gevonden (precies dezelfde ook qua kleur) en ik de mijne (een mooie handtas die wat beter bij nette kleren staat dan die paarse kiplingtas van mij) keken we ook naar jassen. Nou ja Evelien keek en ik wachtte geduldig. Maar niks in die ene winkel lekker dicht bij de auto, dus toen best een end lopen naar het andere deel van de stad waar die andere winkels waren waar ze meende te slagen. Ik was moe toen we daar aankwamen en dan moesten we nog terug! Het zweet stond dik onder mijn pruik en op mijn rug, en ik zag bleek zo zag ik in de passpiegels, met donkere kringen onder mijn ogen.

Gelukkig duurde het passen vrij lang en kon ik op een stevige tafel uitrusten. Een hele leuke jack in khaki-groen stond haar zo mooi! En de prijs viel me zo mee dat toen ze zei “even nog kijken naar de rokken, want ik zag een mooie in de etalage” ik niet tegenstribbelde.

Ik moest me zelfs vasthouden om niet achterover te vallen van verbazing; Evelien die een rok wilt dragen? Toen ze hem in haar handen had wilde ze hem gelijk weer terug hangen, maar ik zei: “Even kijken of hij jou net zo leuk staat als die etalagepop”, en duwde haar ermee richting paskamer.
Nou, hij stond geweldig, heel vlot en zwierig, en dat vond ze zelf ook.

En nou was Suzanne vanmiddag onder mijn begeleiding begonnen aan het maken van een strokenrok voor zichzelf, en zowaar toonde Evelien interesse en ik voelde me heel trots en blij om 2 van zulke creatieve en handige dochters te hebben. Maar tijdens het eten bleek het net effe anders te liggen: Evelien ziet wel wat in een strokenrok, door mij gemaakt!
Ach, zoveel werk is het ook weer niet, maar ik heb andere plannen voor morgen. Naast de naailes aan Suzanne (ze heeft alles gezigzagd en de banen zijn klaar; morgen inrimpelen en de banen aan elkaar stikken) wil ik ook mijn sunny side up quilt doorquilten.
Ik heb mijn naaikamer vandaag in etappes opgeruimd, en de Aurora staat op de tafel klaar voor gebruik. Ik heb vanavond er een half urtje aan gewerkt, even kijken of ik nog wist hoe het moest.
Eer ik alles gevonden had van garen en zo was ik al een half uur verder, wat gaat de tijd dan snel!

0 gedachten over “bezige bijen