Ben er bijna

Anderhalf uur onkruid trekken/uitgraven, dode lavendelplanten er uit gehaald en gescheurde andere vaste planten terugzettend, ziet de grote bak in de voortuin er van zo
IMG_9545
 nu zo uit
IMG_9696
nog steeds een vreselijk zicht he, vooral nu de grond zo droog is, maar niet getreurd, over een paar weken ziet het er al heel anders uit, want wat je vanaf deze foto niet kan zien zijn de vaste planten die net boven de grond beginnen te komen.

Ik denk dat ik nog een ochtend moet graven en trekken eer deze bak er acceptabel uitziet. Ik heb geen illusie dat ik het kweekgras kwijtraak, maar nu hebben de jonge planten even de tijd, ruimte en vocht om te groeien tot het gras weer hoog komt.  De lange plank aan de voorkant ga ik er gelijk uit slopen, hij is spuuglelijk en heeft totaal geen functie, en dan kan ik gelijk het split een beetje ontdoen van onkruid. De bruine vetplanten laat ik er wel in staan, want zo ziet het eruit als ze bloeien
IMG_9276
Ik weet wel dat ik vorig jaar een grote fout heb gemaakt door er zakken met bemeste tuingrond tussen de planten te storten, dit gaf teveel voeding aan de planten die van arme grond houden, de wilde bloemen bloeiden minder uitbundig dan voorgaand jaar, en de onkruiden smullen er van. Weer wat geleerd. Ik ga toch ook maar even langs het tuincentrum om  iets van groenblijvende lage vaste planten er in te zetten om de bak wat meer body te geven in de winter. Misschien een paar azalea’s die het er wel naar hun zin hebben.
Zo zag het er vorig jaar Mei uit
IMG_4763