Beeetje druk

Afgelopen week had ik bijna elke dag wat in de planning, helaas ging het maandag  (de minibee bij Miranda) niet door vanwege snotverkoudheid gepaard gaand met continue niesbuien. Zeer vermoeiend en bah onsmakelijk als je naast een snotneus ophalend persoon zou zitten, dus bleef ik thuis en dronk mokken vol gemberthee en ademde de lucht in die van een eucalyptus-olie aromalampje afkwam, en ging vroeg naar bed.
Woensdag was ik gelukkig verlost van het niezen en snotteren zodat het verantwoord was om naar het vervolg van de Beatrix Potter workshop te gaan. Het werd een masterclass genoemd, de verwachtingen waren dus hoog, vandaag gingen we het beleven.
B25D9E83-B136-46D8-82FE-1471478ED4EB
Iedereen had de applique van de eend klaar en nu gingen we zien hoe ze het borduren en broderie perse had gedaan; de gebruikte borduursteken  waren voor velen gesneden koek, steelsteek, platsteek, Frans knoopje en bullionsteek. Dit liet ze zien toen we de koffie/thee met zalige kersenvlaai op hadden; we mochten daarna gelijk aan de slag om het eendenkopje te borduren. Het viel niet mee om (op haar advies) met een klein quiltnaaldje te borduren zonder de rand van het applicatiewerk te beschadigen, de onzichtbare steekjes waren nu plots wel zichtbaar. Ik heb later de snavel opnieuw gedaan met een andere naald, zie onderaan dit blogje.
5788A860-59F7-4C24-AE2A-B138BCE145A3
De enkeling voor wie dit alles nieuw was zat er gelukkig met haar neus bovenop toen ze de steken heel fijntjes (als in klein) voordeed, helaas zat er bij het workshop materiaal geen uitleg van de gebruikte steken. “Lang leve internet met tutorials op YouTube” riepen we om de dames met grote vraagtekens in de ogen gerust te stellen, klik hier om tekeningen van veel steken met de namen te zien, en dan kan je gericht op YouTube een tutorial zoeken als je dit wilt. Maar we mochten zoveel foto’s van de quilt maken als we wilden, zei de docent, dus zo konden we later ook zien hoe wat gedaan werd.

Na de lunch kregen we uitleg over het broderie perse, ik had thuis al een paar bloempjes uitgeknipt, ik had op de quilt gezien dat ze de randen met needleturn applique deed. Dit viooltjesstof is volgens mij al heel oud, het is ook erg dun en rafelt snel, brrr, niet fijn om mee te werken, maar wie a zegt moet ook b zeggen. Ik zal de andere bloemen met stijfselspray bewerken zodat dit wat minder rafelt, en ga de naad breder laten.
26C30BF9-A458-4803-83B1-CC8795812CA6 
Corrie’s werk was heel origineel, ze ging Jeremia op het rugpand van een jeansbloes naaien en had de rand lekker pittig gemaakt, de lichte ondergrond wat buiten de rondjes valt knipt ze uiteraard weg, 
3E434786-2192-473C-9FE5-379029C564B6
Ik vond het een vermoeiende workshop vanwege het vele praten van de lesgeefster over privézaken, ook al zat ik deze keer een eind van haar vandaan. De vorige keer zat ik naast haar, haar wel en vooral haar wee aan te horen, en toen de dame rechts van mij er een schepje bovenop deed,  vroeg ik hardop of ze alsjeblieft wilden stoppen met hun ellende te spuien, en dat hielp wat betreft de depri verhalen. Het vele gepraat en aandacht vragen (kijk eens wat een leuke foto’s op mijn mobieltje) bleef. Jeetje, Ik probeerde me te focussen op het handwerken, en wilde vooral ook beleefd blijven. In mijn vorige blog schreef ik hier niet over, ik dacht dat dit de onervarenheid van de lesgeefster was, en dat ze de volgende keer wel proffesioneler zou zijn.  Helaas mocht dit niet zo zijn. Ik dacht dat ik de enige was die zich hieraan stoorde, maar achteraf hoorde ik deze klacht van bijna iedereen.

Ze hoorde graag verbeteringspunten die ze mee kon nemen naar de volgende workshops, zei ze op beide lesdagen. En ik ben daar dan niet te beroerd voor. Hoe dat uitpakte? Hmmm,  ze bedoelde verbeteringspunten in het lesmateriaal en niet op haar gedrag, tja, zeg dat dan gelijk.

Thuisgekomen heb ik verder gewerkt aan Jeremia, niet alle contouren worden met zwart garen geborduurd, op het sjaaltje komen donker zalmkleurige lijnen, en in het hoedje meerdere tinten blauw.
D0D9A253-F396-4AC8-B94D-7E7C83138468
Ter afsluiting van dit blogje kan je hier van Brigitte horen hoe zwaar haar leven is. 

7 gedachten over “Beeetje druk

 1. mieke

  Leuk, de borduur steken , dank je wel.
  Het wel en vooral het wee , van anderen, kan inderdaad zeer irritant zijn.

  In maart zie ik je , leuk , heb er zin in.
  grtjs Mieke

 2. Marga

  haha, ik zie het al helemaal voor me Shirley, zeker allemaal foto’s van kleinkinderen etc!!
  Ik twijfelde om me op te geven omdat ik de quilt helemaal te gek vind maar ik denk nu
  dat het voor mij niets is al die drukte etc.
  Je moet je idd kunnen focussen met al dat gepriegel.
  Succes ermee.

 3. Truus

  Zou deze workshop ook gedaan hebben maar nu ik dit hoor denk ik -vogel het zelf wel uit.
  Hou niet van mensen die hun hele hebben en houen tijdens een workshop uitgebreid gaan zitten vertellen.
  En helemaal niet van de lesgeefster!
  Je mag best eens jouw ervaring vertellen als dat zo uitkomt maar niet constant de hele les!
  Kun je niet aan de eigenaar van de winkel vragen of ze de lesgeefster hierop kan wijzen?
  Het is een intensieve workshop dus wat rust mag er best zijn.
  Succes en sterkte!
  Rustige zondag!!!!
  groetjes, Truus uit Drenthe

 4. Willeke

  Goh, ja van een lesgevende verwacht je toch dat zij zich professioneel opstelt en vooral ‘les geeft’.
  Natuurlijk kan er wel eens een persoonlijk verhaaltje tussen komen, maar bij zulk precies werk, zul je je als cursist toch vooral willen concentreren.
  Jammer, heel jammer, dat ze niets doet met de gegeven feedback.
  Jij zal je bij deze dame nooit meer aanmelden voor een vervolg klas.
  Op deze manier gooit zij haar eigen glazen in en zal ze steeds minder ‘masterclasses’ kunnen geven.

  Die viooltjes stof komt mij inderdaad bekend voor, heb ik ooit ook gebruikt.
  Wel vrolijk!
  Ik neem mijn petje af voor je ‘gepriegel’ hoor. Ziet er erg leuk uit, maar ongeschikt voor mij, grinnik.
  Veel succes met het afwerken van het geheel.

 5. Anne Marieke

  Je kunt toch voor verbeterpunten je lesmateriaal en de wijze van lesgeven niet scheiden, lijkt me. Wel jammer dat je niet kon genieten van deze workshop.

  Hopelijk kan je toch met plezier verder werken aan de quilt in wording.

 6. Marga

  hoihoi Shirley, zag net op fb dat iemand een borduurpatroon aanbood van de “dierenwereld van Beatrix Potter” van de Ariadne (handwerkblad van vroeger).
  Was jammer genoeg al weg, de patroontjes lijken heel veel op de quiltpatronen. Kun je natuurlijk ook als leidraad gebruiken voor het te borduren gedeelte.
  doeidoei marga

Reacties zijn gesloten.