Bee en meer

Serieus, ga je over de bee beginnen?
IMG_2456
En die schommelbank dan?
Oké dan, jij je zin.
Het lag niet aan Fay dat de schommelbank kaduuk is gegaan.
De liggende balken waren na zo’n 24 jaar op, doorgerot daar waar de bouten zaten, en ook al hing het bankje nog goed, ik durfde er echt niet meer op te gaan zitten, stel je voor. Dus dacht ik het zelf te kunnen demonteren en er nieuwe balken in te zetten. Uh ja, maar dan moet ik wel de bouten er uit kunnen krijgen, en dat lukte me niet, compleet vastgeroest.

IMG_2232
Ik heb contact gezocht met een handige klusser in de buurt, maar die heeft nog zoveel werk liggen dat het niet duidelijk is of het voor de zomer gedaan kan worden. En tot die tijd, tja, afwachten of gewoon wegdoen? Fay vindt afwachten niet erg, het bankje is bruikbaar genoeg
IMG_2280
Vrijdag was ik ‘s middags naar de bee in Etten-Leur, we waren met een klein clubje vanwege ziektes, vakantie en andere verplichtingen. Diana showde haar gehaakte deken, sorry voor de open mond Diana, maar zo stond je op elke foto 😉
IMG_2431
Hier legde ze uit hoe ze een dubbele rand had gehaakt waar alle draadjes in verstopt zaten
IMG_2436
Tegenover me zaten deze dames,
IMG_2437
De hexagonnen in jaren 70 kleuren zijn voor een theemuts
IMG_2433
En ik zat weer een randje te borduren
IMG_2438
Ja leuk hè, die hommel? De vleugels zet ik er het allerlaatst op, veel te bang dat er een draadje achter blijft haken (en als ze lukken laat ik zien hoe ik ze heb gemaakt)  Stom genoeg heb ik vergeten een foto te maken van het begin, de hommel borduurde ik eerst op een stukje stof, maakte het daarna tot een losse hommel van een cm dik door hem met 2 cm brede naad rondom uit te knippen en van onderen dicht te naaien, kijk maar hier hoe Marion het heeft gedaan.
Nou, en toen naaide ik de hommel op de oranje stof vast. Om het een wat harige uiterlijk te geven heb ik op het achterlijf tegen de witte baan van zijn kontje lussen genaaid,
IMG_2390
en deze kort geknipt, en zo is het een heel aaibaar beestje.
IMG_2392
Op de bee konden ze het ook niet laten om hem even te aaien. De lichte stipjes op zijn kopje zijn niet zijn ogen maar gewoon lichte stipjes, misschien is het wel een beetje stuifmeel of zo. Er zitten meer kleuren in dan je in eerste instantie zou denken, bruin, oranje in verschillende tinten, geel, wit, creme, grijs. Hier en daar maar een paar steekjes in een andere kleur of tint geeft het iets meer diepte. Ik heb de hommel pootjes gegeven mbv bullionsteek en steelsteek, en op een bloeiende klaver gezet
IMG_2396
Ook meer kleuren in het bloempje, alleen geen blad, dit werd me te rommelig
IMG_2400
Op de foto hieronder heeft de hommel vleugels van vlieseline, wat totaal mislukte doordat het bij het eerste tikje met een naald gelijk kapot scheurde. En zodra ik klaar ben met nog een paar naadjes borduren is het op naar de volgende opdracht, een stumpwork bloem maken in het middelste blok, in mijn geval moet het een roos worden.
IMG_2397
Als ik dit had geweten had ik voor margrietenstof gekozen.
Jon vindt dat ik niet zo moet treuzelen, gewoon doen, hup
IMG_2399

3 gedachten over “Bee en meer

 1. Renske

  Je 🐝 bij is leuk.
  Mooie deken is dat geworden.
  Gebruik cola om de schroeven los te krijgen. Zo heeft een monteur de moeren van een lekke autoband los gekregen. Deze zaten ook moervast. Wel even laten inwerken.

  1. Truus

   Wat Renske ook zegt– cola om de schroeven los te maken.
   Had gedacht dat jij dat wel zou weten! lol
   Dat bijtje is fantastisch en idd heel aaibaar. Het wordt een geweldige quilt.
   Gezellige avond en groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Jacqueline

  De hommel is prachtig !
  Het is wel intensief werken, al met al.
  Maar het eindresultaat zal mooi zijn.
  Hoeveel blokken moeten nog ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.