Het viel niet mee moet ik eerlijk toegeven, Bapao maken. Ze lijken dan ook in de verste verte niet op het mooie witte bolletje met vulling zoals op Wikipedia staat maar dat kan komen omdat ik er veel meer vlees in stopte dan het recept me vertelde, ik vond 2 theelepeltjes zo schraal. 1 Eetlepel leek er meer op, maar dit betekende dus dat de broodlaag rondom dunner werd. Wat een gepiel, met dat kleverige deeg-waar de nodige handjes bloem nog tegenaan werd gekwakt om het toch handelbaar te maken-, volgens recept moest je een bolletje maken, gaatje in het bolletje drukken en dan met de theelepel wat vulling erin stoppen. Ik heb er maar een minipiza van gemaakt en toen het deeg om de vulling heen gevouwen, ging beter. Suzanne heeft wat actiefoto’s gemaakt:
’t zag er zo hoopvol uit toen ze de oven in gingen, na het stomen vond ik het er zielig uitzien maar ze smaken zalig! zelfs Perry vindt ze lekker, terwijl hij de gekochte Bapao’s met deegballen vergelijkt. Ik heb er gemaakt met kip. kipsaté (eetlepel pindakaas en sambal er door) en varkensvlees met en zonder knoflook.Ik moet nu elk kwartier een serie van 6 in de oven stoppen, wat vandaag niet op gaat, verdwijnt in de diepvries.
smakelijk
Hoi Shirley, ze zien er inderdaad niet uit! hihi… maar dat zegt niks over de smaak, en die zal wel goed zijn als zelfs Perry ze lekker vindt.
groetjes