Vanmorgen was het heerlijk rondlopen in een opgeruimde keuken en ik zat even later in de kamer lurkend aan de koffie na te genieten toen ik een gekke harde plof uit de keuken hoorde komen. Suzanne was in de keuken om blanc-manger te pakken, dat wist ik, maar die plof dan, die kon ik niet thuisbrengen. Het werd niet gevolgd door huilen, dus dat was een hele geruststelling. In de keuken aangekomen zagen Perry en ik een augurkenpot knus met de augurkjes tegen de tegels aan liggen, glasscherven overal en de azijn (met stukjes ui en van die kleine witte bolletjes) uitlopend onder de koelkastdeur en zich ook al fijntjes onder de plint terug trekkend.  Suzanne staat met grote ogen op kousevoeten er naar te kijken en weet er toch een positieve draai aan te geven: Er zaten nog maar 2 augurken in, dus het is niet zo erg. ☺ Nee, voor de augurken niet, maar ik vind mezelf best wel een beetje zielig. Perry loopt met zijn handen in zijn broekzakken weer terug de kamer in.  ☺

Nadat de keuken weer aan kant is (de azijnlucht maskeert wel goed de baklucht van de dagen tevoren, misschien moet ik hetzelfde kunstje ook in de woonkamer uithalen?) besluit ik aan het bakken te gaan, mijn koffie is nu toch koud geworden. 

De restjes vlees die over waren van afgelopen dagen heb ik fijngemalen en gebakken met nog gemalen groenten en kruiden, hiervan ga ik morgen Bapao maken; ik heb een kip/kalkoen bakmengsel en een gehakt/speklapjes mengsel, ze staan op het aanrecht af te koelen voordat ik ze in de koelkast zet. Het rook al zo lekker dat Tim -de eeuwige hongerlap- naar beneden kwam om te vragen wat ik aan het maken was; het water liep hem in de mond.  Morgenochtend maak ik dan brooddeeg en in elk klein bolletje brood stop ik dan een eetlepel van deze vulling en dan kan het in de stoomoven afgebakken worden, ik ben heel benieuwd! Ik heb genoeg vulling om een heel weeshuis van te voeden, dus er zal wel wat de diepvres in gaan. Altijd handig.

recept van een site lijkt me ook wel wat om te maken, maar nu heb ik het al uit een kookboek gehaald.  recept 2 , recept 3 ,800pxbroodje_bapao_driekwart en recept 4  ik zie wel dat ze overal knoflook bij doen, heb ik niet gedaan. Hmmm, misschien bij de 2e lading proberen. Handige tip was om een bakpapiertje onder elk bolletje te doen voordat je ze gaat stomen, omdat de broodjes anders zo vastkleven aan de bodem van het stoommandje.

o, en nog even showen wat we van mijn Zaanse familieleden hebben gekregen:Kerststaaf Huisie het vogelvoerhuisje staat in de tuin voor de schuifpui dus kunnen we goed zien hoe de katten de vogels er uit vangen, en van mijn moeder kregen we de 2 super banketstaven waarvan er 1 al op is, de andere is naar Zaandam gegaan, heeft die de rit overleefd? (net stokbrood, hapt ook zo lekker weg, alleen zal dit iets minder ongemerkt op gaan).

0 gedachten over “

 1. Anne Claudine

  Hoi Shirley,

  eindelijk weer even tijd om de lijst en ook je blog te lezen. volgens mij heb ik aardig wat gemist……….. Nieuw huis, nieuwe quiltplek natuurlijk, veel affo’s enz. Moet toch eens wat trouwer lezen….
  Voor nu, alle goeds voor 2008 en geniet nog even van de feestdagen.
  hartelijke groet,
  Anne CLaudine