Bakken maar

Gistermorgen stond nog voordat ik mijn ontbijt klaarmaakte mijn allereerste  sodabread in de oven, Joan had het recept op haar Coffeelicious YouTube kanaal (klik) geplaatst. Letterlijk 5 minuten werk en het broodje kon in de oven. Het recept vroeg om witte bloem én volkorenmeel, en ik had dat laatste niet in huis, maar wel waldcornmeel, de pure vorm dus en niet de kant en klaar broodmix met alle shit die ze daar nog instoppen.

Dus volkorenmeel vervangen door waldcornmeel, de plakkerige hoop deeg uit de bak op de plaat gekledderd, handen gewassen en toen havervlokken er over gestrooid en hup in de oven geschoven. Na 40 minuten bakken was dit het resultaat: (het hoge broodje was waldcornbrood dat gelijkertijd klaar was uit de BBM*)
694CF64C-0969-4991-925C-45488CDB471E
Even kloppen op de bodem zoals Joan het deed, ja, het klonk heel mooi, constateerde ik tevreden terwijl ik bijna mijn vingers verbrandde. En lekker dat het was! Goedgekeurd door iedereen aan tafel, leuk! Achteraf gezien had ik er wel meer havervlokken overheen kunnen strooien, voor de show.
DF1B35A1-394C-44C2-9252-584C9BFAECAA
‘s Avonds was het weer bee in Heerle, het was een hele kleine groep, er heerst buikgriep 😱.
38EC6FFB-60C6-453F-8FE9-23E5F25E34A1
Jeanne was haar Blue-Green quilt al aan elkaar aan het zetten op de “quilt as you go” methode,
074CBDD6-1A1E-451F-A583-945A8C8E79EA
Wat wordt die mooi! Ik moet nog één blok, loop door de tassenmakerij een beetje achter op de door mij opgelegde planning. Dit was mijn een na laatste nog niet op maat afgesneden affe blok
ABAABA47-0C91-4E84-AC15-F9592A95500E
Andere Jeanne oefende met paperpiecing met de hand en gaat het later ook nog op de naaimachine proberen
81350843-EE6D-4FE6-8E9E-7A78511F5F8B
Franka’s borduurwerk schiet al aardig op, en zo mooi in het echt. Meet op de gok 35x 45 cm
7AE957D7-C217-40C7-8A12-35B5E6181051
Janny had niks handwerkerigs onder handen, ze was blij dat ze even rustig kon zitten kletsen, luisteren en lachen. Mijn borduurtje gaat lekker, het is een vrolijk blokje aan het worden op die ogen na, beetje lege blik.
E158BA20-323C-430D-A987-FCDFEE7C5D9D
Bij thuiskomst zijn dh en ik nog een blokje om gaan lopen, met 4 °C, een stevig windje en op het laatst een beginnende regenbui waren we blij dat de wandeling (lees: jacht op Pokemons en het draaien van stops) slechts een half uurtje duurde, brrrr, maar wat doet een mok dampende thee je dan goed. En een spinnende kat op schoot helpt ook. Vandaag gaan Ellie en ik verder werken aan onze tassen, eens kijken of we de zakken en de hengsels er op gaan krijgen.

BBM* broodbakmachine

Het °C teken heb ik eindelijk gevonden op mijn iPad, ik zocht gewoon op de verkeerde plaats! Je moet naar de getallen gaan, en dan je vinger net zo lang op de 0 laten rusten tot er een ° boven komt te staan, en dan kan je je vinger naar boven schuiven en op de ° los laten.

3 gedachten over “Bakken maar

  1. Truus

    Heerlijk is sodabread -tijd geleden dat ik het heb gebakken.
    Kreeg het recept van een Ier en zijn vrouw bakte dit dagelijks.
    Het deeg kun je ook in een bakblik doen hoor -doen de Ieren ook.
    Succes met je tas en het resultaat zien we binnenkort.
    groetjes, Truus uit Drenthe

    Reageren
  2. Renske

    De broden zien er mooi uit. Goed gelukt ook.
    Wat is het borduurwerk mooi, zeg. Echt prachtig. Leuk het hondje, ga je er nog echte ogen met een pupil erin maken. Fleurige groene quilt.
    Goede tip van de °c. Daar zat ik al een tijdje naar te zoeken.
    Ja, het was koud gisteren. Echt weer wennen. Manliefs nog geen pokomon op zijn mobieltje? 🙄

    Reageren
  3. Ineke

    Hahaha, de Waldcorn brood is inderdaad zo “neer gekwakt” (moet er steeds om grinniken)
    Maar niets beter dan vers gebakken brood. Je borduurtje wordt zo mooi!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.