badkamer

Perry en ik zijn bijna 4 uur weg geweest, even een badkamer uitzoeken, jaja. Maar het was geen tijdverspilling, we hebben wel wat heel moois gevonden! Alle sanitair in glanzend wit en dan donkergrijze natuurstenen tegels voor op de vloer en dezelfde tegel maar dan lichtgrijs voor aan de muur. Van Villeroy & Boch hebben we een heel mooi bad , een fluisterstille whirlpool met allemaal massagestralen, bubbels, airjets, licht in het water, een aromavernevelaar en wat al niet meer. Er komen nog net geen handjes uit het bad die je een nekmassage geven. Dan zou ik me trouwens ook niet op mijn gemak voelen, maar alla, ’t kan lekker zijn. Bijpassend een wastafelmeubel waarbij je 1 brede ondiepe bak heb die schuin naar achter loopt en de afvoer verdwijnt uit het zicht onder een plateautje. Gebruik je fantasie maar, ik krijg het niet goed uitgelegd en kan er ook geen plaatjes van vinden. Nou, het lijkt een beetje hierop maar dan zie je de afvoer niet zitten, en natuurlijk moet je er andere kranen bij denken. 2 hele strakke vierkante kranen zitten erop, echt gaaf.

Boven de wastafel hangt een spiegelkast met 2 schuifdeuren, met een langwerpige verlichting er boven. De douche is een inloopdouche met de grote vierkante douchekop die uit de muur komt (dus geen glijstang) en dan komen op ellebooghoogte 2 vierkante kraanknoppen boven elkaar geplaatst uit de muur, eentje voor de temp en eentje voor open/dicht te draaien. En dan zit er nog op een houder een vierkant/langwerpige staaf op een slang waar ook nog eens water uit kan komen, altijd handig om je zaakje af te spoelen na insoppen, anders moet ik oefenen voor de handstand en daar heb ik geen vertrouwen in dat dit nog lukt.  Even kijken wat nog… de wanden van de inloopdouche willen we gewoon betegeld binnen en buiten, geen glazen wanden. Komt er verder nog een bij het wastafelmeubel passende kast die zwevend tegen de muur komt en een bidet, jawel -daar hebben we ook nog plaats voor- eentje die ook hangt tegen de muur. En dan nog een handdoekenradiator tegen de muur, zo’n hoge, in het wit, en qua vorm heel goed passend bij de rechthoekige/vierkante lijn. De badkamer ziet er strak uit, maar niet steriel -waar ik wel bang voor was in het begin.Levertijd is geen probleem, een paar weken slechts, maar het probleem kan zijn: het leveren van monteurs om het allemaal te plaatsen, want ze zitten tot eind September al vol geboekt!  Om helemaal af te maken hebben we gelijk 2 wc potten besteld, met deksels die als je ze los laat heel zachtjes naar beneden valt zonder een klap, en als je de zitting en klep recht omhoog trekt, trek je hem zo los van de pot, dus makkelijk schoon te krijgen! "Da’s soppen he meid", hoorde ik Perry in gedachten zeggen. Over soppen gesproken, de verkoper was heel nadrukkelijk in zijn advies de sanitair alleen schoon maken met normale schoonmaakmiddelen zonder anti-kalk werking. Antikal en gelijksoortige middelen tasten niet alleen het kalk aan maar ook de rest van de oppervlakte. Schoonmaakazijn mag wel gebruikt worden, en Andy of zoiets.Voor de vloeren en wanden hebben ze een eigen schoonmaakmiddel, het is natuursteen en daar kan je niet met van alles en nog wat schoonmaken.

Vlak voor we weg gingen besloot ik nog dat ik een kraantje beneden in de wc wilde hebben die een drukknop heeft, dus niks met je handen aan een knop draaien maar gewoon drukken en je hebt water. Is niks nieuws onder de zon, op de veerpont hadden ze deze in de vorige eeuw ook al, maar ik vertrouw erop dat deze soepelere werken en weet dat ze er mooier uit zien. Het liefst wil ik er eentje met een bwegingssensor, maar dan kan je tijdens de lange zit op de wc bv niet zomaar een boekje in de wasbak leggen.

Toen we thuis waren bedacht Perry zich dat we vergeten zijn een Jacuzi uit te zoeken voor buiten op het terras -ergens-, maar daar hadden we toch geen tijd meer voor, we stapten vlak voor sluitingstijd naar buiten.

En nou gaan we denk ik morgen naar Eindhoven, kijken voor een keuken, daar zit de showroom van Siematic. Oboy, waar zijn mijn peppillen? Zondag rustdag, een heel goed idee!

0 gedachten over “badkamer

  1. Dita

    Shirley dat over schoonmaken hebben ze ons ook verteld. We hebben de hulp in de huishouding echt moeten overtuigen van het feit dat er alleen normale schoonmaakproducten gebruikt mogen wordem. Ze had er veel moeite mee!.