Afgeleverd bij nieuw baasje

Het gepimpte quiltje heb ik vanmorgen veilig afgeleverd bij Marjon, die er heel blij mee was, op de foto kan je zien hoe klein het eigenlijk is. De tijd vloog, we zaten een uur te kletsen, en hadden er nog makkelijk een paar uur aan vast kunnen knopen wat gespreksstof betreft, echt gezellig! Marjon had al een hevige Sinterklaassfeer in huis, alleen de muziek ontbrak nog ☺ . Ik kreeg als dank een prachtig herfstplantenbakje, hij staat al op tafel en Zopje heeft het vlindertje er al uit proberen te trekken (morgen zal ik er een foto van maken). Beest was keibalorig vanwege de regen, buiten achter de blaadjes aanzitten was niet leuk, en dan maar binnen gaan klieren.

Vanmiddag op de bee ben ik toch maar niet met de lensquilt verder gegaan, ik moet daar teveel mijn hoofd bij houden, en dat lukt alleen als ik alleen ben (en zelfs dan…). Het was heel gezellig, zo zelfs dat ik de 2e baan van de batik-rij tegen de verkeerde kant van rij 1 aan stikte; nou ja, dan maar zo verder gaan. Ik had het uitgelegd met nr 1 links en zo naar rechts verder genummerd, dus nu komt hij in spiegelbeeld. Op de bee heb ik 8 rijen aan elkaar gestikt, het ziet er nu al zo mooi uit! Ik ben dus op de helft en hoop er morgen aan verder te kunnen gaan. Moet toch lukken? Jaja, de foto komt morgen.

Maar, ik ben aan nog een pietenquiltje begonnen, tenminste, ik heb het eerste Pietje al klaar, in het kader van foto-uitleg. Ik heb het patroon in een docje gezet, en nu wil ik er een uitleg voor Dummies van maken, met stap  voor stap foto's er bij, voor wie geinteresseerd is. Slim? Vast wel, alleen heb ik me verkeken op het werk van de foto's maken en daarna bewerken (knippen, beetje draaien, belichting wat wijzingen enz.) Hopelijk krijg ik het morgen af.  Ik ben nog steeds niet tegen het lekkerste foto-bewerkingsprogramma aangelopen sinds ik deze Windows-7 pc heb. Hiervoor had ik Iphoto, en dat werkte zo lekker, ik kon er meer lezen en schrijven, maar het kon niet meer op de neiuwste versie pc geinstalleerd worden, en ik kon hem ook niet in de winkel vinden.

0 gedachten over “Afgeleverd bij nieuw baasje

 1. Beertje Zonn

  Goedemorgen Shirley,
  Ik kan helaas het patroontje per mail niet naar je versturen, want ik krijg het steeds terug.
  Ook een gewone mail krijg ik terug, dan maar een berichtje op je web-log.
  Beertje Zonn

 2. Marjon

  Nog een keer hartstikke bedankt voor de prachtige sinterklaasquilt. Ik heb hem zo opgehangen dat ik er de hele dag naar kan kijken ! Ik ben er superblij mee.

 3. Mieke

  Hey Shirley,
  Superleuk dit quiltje, in dit patroontje zou ik ook wel geïnteresseerd zijn!
  Wat betreft de lensquilt, die heb ik ook gemaakt, voor de wedstrijd van de Belgische Quiltersvereniging en de tentoonstelling in Edingen, met een opgelegd stofje. Ik heb er de 10de publieksprijs mee gehaald.
  Was ik heel blij mee, het was mijn eerste keer dat ik meedeed aan een wedstrijd.
  Groetjes