Affo’s

Afgelopen week heb ik nog lekker kunnen naaien, de jurkjes voor Evelien en Suzanne werden met de verjaardag van manlief even geshowd, die van Evelien had ik die morgen nog afgekregen,  wat een mooie modellen!
IMG_8080 IMG_8078
Het was een gezellige verjaardag waarbij we met ons gezin naar de Griek gingen, waar Rob Geus terecht een stempel van goedkeuring had afgegeven, we hebben werkelijk heerlijk gegeten!
IMG_8081

Blij dat het zo goed was gelukt met de jurkjes ben ik dit weekend gelijk weer aan bloes begonnen voor mijn jongste spruit, het stofje had ik gekregen van mijn moeder, een quiltstof met Australische print. Ik werk met het Lutterloh systeem, kijk op deze site in de rechter kolom voor een demo. En als je meer sites hierover wilt zien, kijk dan boven de kattenfoto op mijn blog (of helemaal onderaan als je via een iPad leest) in het mapje Kleding maken.
IMG_8096
Op de markt kon ik geen leuke bijpassende knopen vinden, het was ook niet bepaald rustig zoeken aan het kraam van Pimmetje met wel twintig wachtende dames links, rechts en achter me; lachend, mopperend, duwend, tassen op de knopen neerzettend zodat ik af en toe moest vragen of ik er even onder mocht kijken, en dan boze blikken van de dame naast mij die dacht dat ik voor wilde kruipen toen ik haar kant op schuifelde om daar de knopen te kunnen bekijken.

Ik had na een tijdje Suzanne -die geduldig naast me stond te wachten- met mijn pinpas naar de Hema gestuurd om daar de goedkoopste strijkijzer te kopen die er was, het liefst zonder stoomfunctie. Hoe meer functies, hoe meer er kapot kon gaan, en ik had het alleen maar nodig op de naaikamer voor vlieseline en naadjes te strijken. Mijn oude was gevallen en daar kan hij blijkbaar slecht tegen, de thermostaat was kapot, en het strijken werd schroeien, niet goed.

Toen ik Suzanne vertelde dat de strijkijzer rond de 15 euro zou kosten, keek ze me aan met een “20 jaar geleden ja, nu écht niet meer” blik aan, ze kwam lichtelijk verbaasd kijkend terug met eentje van nog geen 9 euro, mét stoomfunctie, want er waren geen anderen. Ik heb hem thuis gelijk getest en hij doet het perfect; dat ze het voor dat geld kunnen maken snap je niet! Ik durf te wedden dat als dit een “Quilters Edition” was, je er wel een tweetje voor kon zetten.
IMG_8099
Toen ik geen passende knopen kon vinden, kocht ik een zakje knopen waar je zelf stof om moet zetten, eind jaren ’90 heb ik hier wel eens mee gewerkt van Prym, en gelukkig had ik nog een belangrijk hulpstukje bewaard om de knoop te kunnen maken, want in het zakje zaten alleen maar de knopen zelf. Klik hier voor een tutorial. Omdat er geen papiertje met uitleg bij mijn knoopjes zat, heb ik het eerste knoopje verknald, omdat ik het bodempje er op z’n kop in probeerde te drukken, en toen werd het nog spannend, met nog 5 knopen te gaan die ook allemaal moesten lukken.
IMG_8100 IMG_3616
Maar het geluk lachte me toe, de knopen waren in no-time klaar, bloes klaar, gepast en hoera, hij zit als gegoten zonder te knellen en hij staat geweldig!
IMG_8105
Dochter happy, moeder happy.
IMG_3621 IMG_3623
Op naar het volgende bloesje, nu eentje voor mijzelf, en ik ga ook nog een spijkerbroek voor mijzelf maken, ik heb op de markt mooie stoffen hiervoor gekocht, en knopen, maar laat ik nou toch de rits hebben vergeten. Het was ook zo druk bij Pimmetje.

 

2 gedachten over “Affo’s

 1. Johanna Zweden

  Wat zijn ze mooi geworden, en wat een schitterend modelen, staat ze super
  mooi die knopen
  Fijne dag vanuit een regenachtig Zweden

 2. Truus

  Dit is een prachtig systeem-zou er bijna weer door gaan naaien!
  De kleding is goed gelukt en staat de meiden geweldig.
  Succes met de broek-fluitje van een cent nu!
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.