5 weken later

Hele korte uitleg eerst:ik ga paar dagen voor kerstmis 2005 het ziekenhuis in met hernia-achtige klachten, en kom er ruim 2 weken later uit met diagnose Non Hodgkin en de eerste chemokuur al achter de kiezen. Lang verhaal kort maken: ik ben positief mens, hele goede kansen om dit allemaal op mijn 80e nog na te kunnen vertellen en krijg nog 7x een chemokuur, elke 3 weken eentje. Tot na de 3e kuur moet ik mijn rust houden, een tumor drukt vervelend op een zenuw onder in mijn rug en dit mag niet escaleren.Over mijn bikinilijn hoef ik me de komende maanden geen zorgen over te maken (haaruitval sinds 2 dagen), net zo min als bad-hair days. Morgen krijg ik een mooie pruik, 2 kleuren  blond en geen grijze haar verder erin te bekennen. Mijn streken blijf ik houden. Ik word via alle kanten zwaar verwend met kaarten, bloemen, krijg de mooiste wensen en liefste cadeautjes, en mijn lievelingen thuis stoppen me vol met lekkere dingen, want ik mag niet afvallen en dat is ondanks mijn bouwvakkers eetlust wel het geval.Nu blijkt ook hoe goed de opvoeding van de kinderen gelukt is, hulp zonder morren op alle fronten en niet alleen DH blijkt te kunnen koken, zoon heeft vanavond de zaligste pan macaroni gekookt ever! Junior kan de was doen als de beste (mijn moeder neemt van maandag t/m donderdag het huishouden over, DH is vrijdags thuis) en zoon blijkt heel snel en goed was te kunnen vouwen. Oudste dochter nam in de eerste week van mijn ziekenhuisopname bijna geheel het complete huishouden over (!) en laat haar winkeltalenten schitteren, doet met DH de wekelijkse boodschappen en helpt verder als haar oma hulp nodig heeft. En tussendoor moet natuurlijk ook huiswerk gemaakt worden en er ook tijd voor ontspanning zijn. We hebben het er maar druk mee. Met oudste dochter, nog in het ziekenhuis, een paar dagen voor de eerste chemokuur. Sexy t-shirt had zij voor me uitgezocht LOLzo lig ik dus te hexen en te rusten, met Witje op voeteneinde. Even later sliep ik en toen lag Zopje op mijn borst  te slapen (foto is vanavond genomen). DH had de pc beneden gezet en junior vind het geweldig. Wel met koptelefoon op, want ze vond mijn RTL-boulevard te hard aan staan.Donderdagmiddag kwam mijn vader om mijn moeder op te halen, maar natuurlijkmoest de strijk nog snel gedaan worden. Papa zat heerlijk op de rookstoel, die nog van zijn ouders is geweest. Heerlijke stoel.Veel te weinig plek om al mijn spullen te plaatsen, maar dit zorgt er wel voor dat ik het regelmatig moet opruimen. Elk nadeel heb zo zijn voordeel.

0 gedachten over “5 weken later

 1. Ingrid

  Hoi Shirley, goed te lezen dat je je niet echt alleen voelt, je hebt lieve mensen om je heen…en je kunt er ook van genieten. Doen hoor !! Heerlijk dat je moeder al die dagen kan komen om te zorgen (moeders blijven zorgen he…) en dat je erachter bent dat de kids het ook prima doen in het huishouden. Het geeft een goeie ondergrond voor het moment dat ze op eigen pootjes komen te staan.. kunnen ze nooit zeggen dat ze niet kunnen koken of zo…

  Zeg, een dikke knuffel uit Zwijndrecht.. hou je haaks….

  Ingrid

 2. Yvonne

  Hi Shirley,
  Ook van hier véél dikke knuffels! Positief blijven hoor!

  Liefs
  Yvonne

 3. Fee

  Hi Shirley, there is room for one more quilt on your bedside table! Loved to see you with Witje on the bed. Loved to see you smile.

  fee

 4. Lutgart

  Hallo Shirley,

  Hou je sterk! Vandaag was het een zonnige dag, kijk naar buiten als het goed weer is en laat het winterzonnetje je goed doen. Proficiat voor je “grote” kinderen, ze verdienen samen met jou van een extra knuffel.
  Groetjes uit ’t noorden (van België)

  Lutgart

 5. mia

  Hallo Shirley,
  een dikke kus voor jullie alle vijf, het ís niet niks wat jullie overkomt.
  Blij je verhalen weer te lezen, en wat hangt de kippenquilt mooi.

  mia , almere

 6. annette

  hoi shirley: je nieuwe haar staat fabtastisch. kan me voorstellen dat het een beetje vreemd is. ik hoop dat het goed met je gaat tussen alle slechtigheid door. heerlijk dat je gezin zo lekker in elkaar zit goed voor jezelf zorgen en dubbel genieten van alle mooie momenten! hou je haaks, annette