3x goed

Een dag met een gouden rand, dat kan wel gezegd worden van deze donderdag. Het begon allemaal vanmorgen vroeg, in afwachting op de komst van mijn ouders maakte ik het pad naar de straat schoon, en liep met de sneeuwschuiver langs de oprit weer richting zijdeur, ondertussen de grond afzoeken naar mijn ring. Opeens zag ik vlak achter mijn achterband iets in de sneeuw gedrukt, iets ronds, en het bleek mijn ring te zijn, ijskoud, licht beschadigd aan de rand (vast over de stenen geschuurd toen iemand er overheen liep of de autoband er overheen reed). Ik gaf een kreet van blijdschap, zoende mijn ring nog net niet en poetste hem in de keuken onder de kraan af. Ik voelde me een beetje als Gollum, met zijn ‘Precious’, zoals hij zijn ring liefkozend noemde. ’s Middags bracht ik hem naar de juwelier, om hem te laten polijsten, toen de juwelier me vroeg aan welke vinger hij zat, of hij misschien iets kleiner gemaakt moest worden. Ik vertelde dat ik hoopte hem binnenkort weer om mijn ringvinger te kunnen dragen, en hij test het uit. Het scheelde veel te veel nog, en hij stelde voor om de ring juist iets wijder te maken (stukje er tussen zetten), want mijn vinger zou nooit zodanig smaller worden, want er zat amper nog vet, zei hij. Aah de schat. Over een week is hij klaar, hoera.

First good thing happening today: I felt a bit like Gollum from The Lord of the Rings – I found my ‘Precious’ this morning, pressed into the icy snow on the driveway, I think the car drove over it, or somebody stepped onto it, because the edge was a bit damaged, like scraped against the stones. After cleaning and hugging it, I brought it to the juweller to have it polished, and he advised me to make it fit my ringfinger, and next week it’s ready.

Iedereen blij

 

2e Topper van de dag is de verrassing bij de DDC, ik hoopte op gelijkspel, en dan zou ik echt heel blij zijn, maar de leidster kirde uit dat ik 9 ons was afgevallen, en dat ze dit heel knap vond, gezien de feestdagen. Ik liep op wolkjes, ging gelijk een cappuccino halen bij de bar, terwijl ik normaal een gewone koffie neem; dit mocht gevierd worden vond ik.

2nd good thing: against all expectations I lost 900 gr (almost 1 kg), when I was at the Weight Watchers this evening; I would have been very happy if the scale gave the same numbers as before Xmas, I couldn’t believe my ears and treated myself to a nice cappuccino.And below you can see the 3rd good thing of today:

3e Topper is de top die op de zijstroken na af is! Vanmorgen heb ik de tussenstroken gesneden, vanmiddag er aan gestikt, en vanavond om half 9 ben ik de banen weer aan elkaar gaan stikken, onder het genot van mooie muziek. Natuurlijk moest ik zonodig bij de laatste rij de lichte strook aan de verkeerde kant vast stikken, en was ik een kwartier bezig die steken weer los te halen, maar hij is klaar. Ik ga aan de zijkanten nog een strook van -ik gok 40 cm- zetten van de zelfde stof als de tussenbanen, en dan bies ik hem later ook hiermee af, dus geen felgekleurde tussenrandjes of zo, wat ik eerst wel van plan was. Het is mooi zo.

I finshed the top of the floating blocks, I’ll add a border of appr. 40 cm on both sides to make it wider, using the same fabric as the sashings, the length is perfect. Yes, I like it the way it is right now, tomorrow I’ll take a picture of this top on our bed.

0 gedachten over “3x goed

 1. dineke

  Van harte gefeliciteerd met het terugvinden van je ring. Wat een opluchting zeg.

  Die zwevende blokken zien er ook goed uit, dat wordt weer een hele mooie quilt.

 2. Merel

  Oh, wat een heerlijk gevoel, zo’n dag die helemaal op rolletjes loopt!
  En dan die foto van die kat! Geweldig me die oogjes onder die staart vandaan! Groetjes, Merel

 3. Mascha

  Wat super dat je ring weer terecht is. Kan je stoppen met zoeken. ha ha. En ook nog afgevallen met de feestdagen. Dat kunnen niet veel mensen zeggen. En dan ook nog je top bijna af. Echt een topdag heb je gehad.
  Groetjes Mascha

 4. ada

  Gefeliciteerd met alles! Ik had gisteren nog even een schietgebedje opgezonden voor je ring! Fijn dat het afvallen ook zo lekker gaat, en een mooie quilttop.
  Ada uit engeland

 5. Arja

  het tuinpad, ja daar waren we met z’n allen hier in de commentaarhoek niet op gekomen. anyways, fijn dat je ring weer boven water is! waar haal je trouwens dat muiskussen vandaan, ik vind ‘m geweldig!