Sloom motion

2D863573-7C0C-4AA9-B2E7-C9A1EE058E52
Zo mooi zoals de Sedum nu bloeit in de voortuin, echt een zonaanbidder
FC80B508-B978-40CC-B9E9-21D940137694
het is echt genieten en Jon genoot met mij mee, vooral van het bloeiende kattenkruid, hij bleef er van eten.
961464C2-B09C-4CA9-8078-146CD31BC37C
Het is wel even zoeken waar hij staat, zo achter de lavendel, dat hoge gras en uitgebloeide wild bloempjes, gelukkig doen de knalroze knipneusjes het nu goed, anders zag het er te erg uit. Na de fotoshoot even weer wassen, uiteraard op de krant waar ik met een woordenzoeker bezig was
023DF84D-6870-44F3-B9E8-C735D12A3D8C
Toen hij merkte dat ik nog wat kon wegstrepen ging hij er beter voor liggen en eiste zo alle aandacht op
B982C0B4-8AE8-4CDD-9596-714893274B49
Met al die hitte kwam er niet veel uit mijn handen, gelukkig lukte het me wel om goed te koken ondanks de afwezigheid van een werkende afzuigkap, (vandaag komt de monteur hem dan eindelijk plaatsen)

nav een recept van AH maakte ik een verrukkelijke plaattaart van roomboterbladerdeeg en gegrilde Italiaanse groenten; ik had niet het diepvriesproduct van AH genomen maar maakte het zelf van courgette, aubergine, paprika, ui, champignons. Na het grillen in stukjes bij elkaar gedaan en toen gekruid met zout, peper, knoflook, Chili vlokken, kaneel en tijm, gewoon een beetje op het gevoel. Dit was niet volgens recept, maar ik vond dat het meer umpf kon gebruiken. Op de bodem van de ingeprikte bladerdeeg plakken had ik bij gebrek aan rode pesto gewoon pasta saus gesmeerd en de witte stukjes zijn brokkeltjes fetakaas, hoe meer hoe beter
162E3420-3BF5-4675-AB4A-C77DBB92914F
Hij kwam helemaal op met ons tweetjes, voor herhaling vatbaar, alleen een kleiner snufje kaneel gebruiken. Het zwarte is in het echt donkerbruin van de pasta saus en de donkere schil van de aubergine
60B555A6-F7ED-4F22-A04F-3E61DDE7D165
Pas van het weekend kon ik me ertoe zetten om weer een paar steekjes te borduren, ik heb het handje, mandje en de spelden op het kussentje gedaan
AB21A7C5-4904-4653-9E18-726A91CEB603
En in het kader “wat eten we vandaag?” maakte ik snijbonen en aardappelpuree net even anders met dit recept  van Hello Fresh, we hebben gesmuld! Let wel, de opgegeven hoeveelheden zijn altijd zeer royaal, ze hebben ouderwetse dokwerkers in gedachten of studenten die net hebben geblowd; ik heb dus voor de puree 250 gr zoete aardappel en 125 gr kruimige aardappel genomen, en we hadden beiden een mooie portie. Ik halveerde de hoeveelheid voor Spaanse peper ook al, maar dit bleek een pittige jongen te zijn dus viste ik er aan tafel nogmaals de helft uit.
Bij gebrek aan een foto van dat zalige gerecht laat ik Jon’s teken van “ik mis je” zien; als ik de deur uit ben sleept hij miauwend zijn knuffeltjes de hal in
54952110-84EB-44C7-B4C6-7564A006A287
Loki kijkt verstoord op als ik de badkamer inloop om mijn handen te wassen, ziet dat ik niet gekomen ben om haar snoepjes te geven, en zakt weer weg in een lome slaap.
F5AB7CCE-83F0-4E0C-8CBF-94561EA9819A

3 gedachten over “Sloom motion

  1. Jeanette

    De sedum ziet er inderdaad schitterend uit. Gelukkig dat de hitte verdreven is. We zitten nu precies 4 weken op de camping en is het in de caravan een stuk aangenamer. Onze poes Ivan kroop steeds in de bakken onder de bedden waar het redelijk koel bleef. Hij heeft zich volledig aangepast.
    Het recept van de plaattaart ga ik gebruiken, want ik heb een oventje. En ook de snijbonen en puree lijken me heel lekker. Dus dat komt helemaal goed deze week.
    Groetjes, Jeanette

  2. Yvonne aka sommeke

    Ooooh mooi, je sedum. Het is een andere soort dan degene die jij in mijn tuintje hebt gepland, denk ik. Die groeit veelbelovend maar bloeit nog niet. De hortensia wel, die hebben prachtige bollen bloem! Ik moet eens foto’s nemen.
    De voorbije hitte was erg, ik deed nog minder dan niks….

  3. Truus

    Wauw wat is je sedum mooi!
    Hier bloeit het nog niet en de witte vlinderstruik heeft de eerste pluim in bloei.
    Je plaattaart ziet er lekker uit.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.