zit rechtop en eet door!

Vanavond ben ik met de kinderen naar Osaka geweest, een Japans restaurant waar je lekker en snel kan eten van het lopend buffet. Nou ja, snel eten kan overal, maar hier sta je -als je dit wilt- met een voldaan gevoel met een uurtje weer buiten, en dan heb je nog wat aan je avond thuis. Het mag duidelijk wezen dat we uit gingen eten omdat ik mijn prioriteiten helemaal verkeerd had gesteld vanmiddag en de vraag "wat eten we vanavond" me weer overrompelde.

We zaten met z’n vieren aan een aparte tafel aan de kopse kant van een hele lange tafel vol met 5 generaties, met een halfdoorzichtige kamerschermpje tussen ons in waartegen ik probeerde te leunen en op tijd het meegaand karakter van dit schermpje opmerkte. Ik zat lekker te prikken in mijn eten toen ik opschrok van een vreselijke harde snauwerige stem. "Zit rechtop en eet door!" Ik ging onbewust rechter op zitten en nam nog maar snel een hap, maar gelijkertijd opzij kijkend zag ik dat dit tegen een ukkie van amper 2 gericht was. ’t Arme kind had rode wangetjes van de slaap en had een ziekelijke hoeveelheid eten voor zich liggen, en iedereen begon zich met het kind te bemoeien; ik had te doen met het meisje.

Een kwartier later zat het kleintje te jengelen en te gooien met eten, terwijl de heks van een moeder bij het buffet stond, en resterende familieleden het kleintje tevergeefs probeerden te sussen. Opeens een hard gekraai, hoera, daar kwam het broertje met ijsjes aanlopen, wat een feest. Moeder de heks zat even later ook en stond net zo snel weer op; ze was met haar gat bovenop een ijsbolletje gaan zitten en iedereen kon er om lachen, behalve de heks. Aaah zoete wraak, had ze maar niet zo moeten schreeuwen tegen het kleintje.

0 gedachten over “zit rechtop en eet door!

 1. Thea

  Wat een prachtig verhaal, ik zie het helemaal voor me. Je had zeker wel binnenpret! Mijn moeder zou zeggen: onze lieveheer heeft rare kostgangers….

 2. miranda sol

  Allereerst moet ik zeggen dat de foto van Zipje of was het nu Zopje die zit te gapen daar boven aan helemaal geweldig is. En kan je ze zo voeren met de muis!
  En Osaka….memories….moet je nog altijd een kimono aan daar? Helaas hebben we dat buffet nooit gedaan, wel de die nadere.
  En wat die mevrouw betreft daar geld nog een regel voor: God straft onmiddelijk. Hahahaha, groetjes uit een weeral frisser Virginia met kans op sneeuw

 3. Margeeth

  Heb dat nooit begrepen, mensen die met een kind van twee uit eten gaan. Uit eten ga je voor je plezier en zo lukt dat niet. Het kind heeft er niks aan want dat moet veel te lang stilzitten en de ouders ook niet want die zijn gewoon aan het werk met de opvoeding ipv van het eten te genieten. Dus wat krijg je dan: een feekserige moeder en een jengelend kind. En zo heeft de omgeving er ook nog eens ‘plezier’ van.