Yoga

Gisteravond had ik een yoga kennismakingsles bij Rian , een hele vriendelijke vrouw. De lessen worden bij haar op zolder gehouden (2 trappen op), een hele grote naar wierook geurende ruimte met gedimd licht, heel sfeervol. Yogastudio1 Yogastudio2Rian nam plaats op het witte matje bij het raam, ik zat links in het midden en daar zaten we dus met z’n achten, allemaal van middelbare leeftijd op het meisje naast me na, die schat ik zo’n 25 jaar jong. Ik was de enige die spontaan wat zei, bij de rest moest Rian het er uit trekken, hopelijk zijn het geen saaie mutsen en ontdooien ze later nog wel.Yogastudio3

Rian legde eerst wat uit, wat we konden verwachten (een enkele zou misschien wel in slaap kunnen vallen tijdens het meditatieve deel) en ik zei dat ik hoopte wakker te kunnen blijven, aangezien ik een flinke snurk over me kon hebben.☺ We begonnen met ademhalingsoefeningen, de meest gekke geluiden moesten we maken door mond en neus. En toen allerlei rek-, strek- en draaihoudingen en op het laatst de meditatie, lekker op je rug liggen (of zij als je dat fijn vond) en luisteren naar Rian. Ik had op het laatst het gevoel dat ik door de grond heen gedrukt werd door de zwaartekracht. Tijdens het meditatieve gedeelte begon het meisje naast me te snurken en hoewel ik mijn hoofd leeg moest maken van oordeel en nogwat, en mijn oren moest ontspannen, kon ik alleen maar denken aan dat de rest nu vast dacht dat ik het was die lag te snurken en ik moest me inhouden niet in de giebelstuip te schieten, heel puberaal van me.

Toen we klaar waren voelde ik me toppie en zo relaxed met het naar huis rijden. En nee, dan staat meneer de politie geen snelheidscontrole te houden he, dat doen ze alleen op momenten van stress en haast. Alleen had ik wel een kont van hout, zo stijf van het zitten op de harde vloer. Jawel, er lag wel een matje, maar dat was van het soort anti-slip, heel dun. En dan had ik wel een handdoek meegenomen om op te liggen, maar dat was er eentje die ver versleten was, door Evelien naar beneden gegooid toen ik in alle haast mijn handdoek bijna vergat.

Maar de yoga was top en ik heb me opgegeven voor de hele cursus ☺, nu alleen nog een zacht quiltje maken om op te liggen, want dat formaat heb ik helaas niet op voorraad.                                          Is het toch ergens goed voor dat de oplevering van ons huis met een maand is uitgesteld wegens ernstige vertraging op de levering van het sanitair.( Ik had mijn ademhalings- en ontspanningsoefeningen vandaag hard nodig om dit te verwerken.) , ik heb misschien wel tijd om het quiltje te maken, lekker van flanel of van zwarte en rode stof?. Ieks, welk patroon?

0 gedachten over “Yoga

  1. Shirley

    nou zeg Dita, sluit ik mijn mail toch met bijna dezelfde zin af, soms heb je de wind mee, soms heb je de wind tegen, het is maar net hoe je er tegenaan kijkt.