Yeah! Schoolhouse quilt is een affo!

Hoe het allemaal begon; 3 juni zag ik deze Schoolhouse quilt in een auto in Volendam liggen:
Photobucket
7 juni begon ik tijdens een naaimachineles bij Supergoof aan het eerste blok, je ziet de rode stukjes achter het achterste SF-je liggen
Photobucket
en 26 juni kwam de top af op de bee in Heerle. Vanmiddag zaten de bies en ophangsleuf ook vast, en toen heb ik hem gewassen met 10 colorcatchers, bij het zien van dit plaatje werd ik toch wel onrustig, maar de doekjes deden hun werk
Photobucket Photobucket
en bijna opgegedroogd ziet hij er mooi uit!
Photobucket
Het quiltwerk komt mooi uit, zonder afbreuk te doen aan de huizen, want laten we wel wezen, wie quilt nou zo’n klassieker dwars door de huizen heen op die manier, en met rood garen?
Photobucket
Overal zie je hem in of net naast de ditch doorgequilt, maar dit patroon, de Baptist Fan, is ook een klassiek quiltpatroon, en ik vond het er wel mooi bij passen.  En hier ligt hij verder te drogen op de tegels in de hal, en de foto heb ik hangend over de balustrade gemaakt.

Vanavond ga ik er op de bee een etiket op naaien, ik denk trouwens dat ik de tekst met rood borduurgaren op de achterkant van de quilt ga borduren, denk ik 😉 Wel zo dat het achter een rood deel zit. Ik ben helemaal happy, heb van puur geluk een appelkruimeltaart gebakken, ook uit noodzaak, want de mix was bijna verlopen en de appels moesten op.

Geen gat om in te vallen, ik ga kijken welke UFO-top het hardste roept, de bow-tie of de Dresden Plate, en de kleine Frederike is er eentje voor tussendoor, net als de LIB.

0 gedachten over “Yeah! Schoolhouse quilt is een affo!

 1. LL

  Geweldige quilt, prachtig quiltpatroon, en goed te zien op de foto’s. Vandaag of morgen kieper je toch eens voorover, in je poging ons al dat moois te laten zien.
  Laat maar weten wanneer hij zijn ereplek in de Lange Brugstraat inneemt, dan kunnen velen hem bewonderen. Laat de kruimeltaart smaken (de overschot laat je maar staan, ik weet er morgen wel weg mee 😉

 2. Roos

  Hij is prachtig geworden Shirley, ik hou wel van die klassieke rood-witte quilts. En het quiltwerk past er prima bij. Een topstuk…..
  Groetjes Roos

 3. Else

  OHHHHHH Shirley wat is het een vreselijk MOOIE quilt geworden! Suc6 met wat je hierna gaat doen, zie allemaal leuke namen voorbij komen (lol) Fijne dag knuffel Else

 4. Marga

  Schitterend is ze geworden, toevallig wil ik dit quilt patroon ook toepassen op mijn huisenquilt.
  Nu al kan ik dan zien dat het heel mooi gaat worden.

  Groetjes,
  Marga♥