Helemaal ingesteld op dat ik eergisteren het kipgerecht van Marie-Thérèse zou maken (zie haar weblog, de link staat in mijn weblogs linker kolom), maar er kwamen van 2 kids de vraag of we wraps gingen eten; het was te benauwd warm voor warm eten en als het een wrapje gezond zou worden, dan was het toch echt gezond? De keuze was dus snel gemaakt.
Men neme een wrap en besmeer deze met Paturain (met knoflook of met komkomer/kruiden), en leg hier in het midden ham op
Vervolgens op de ham reepjes hele oude kaas (oud Amsterdam of in dit geval Milner 20+), stukjes tomaat en mini-mozarella bolletjes, meer voor de ‘bite’ dan voor de smaak.
Strooi er een mix van pijnboompitten, pompoenpitten en zonnebloempitten over, dit geeft een beetje nootachtige smaak
Nee, er zitten geen meelwormen tussen, kijk maar:
En om het extra gezond te maken doen we er royaal slamix over, ik had de verkeerde gepakt, die met de geraspte worteltjes er door smaakt nog lekkerder, mits je van worteltjes houdt. En over de middenbaan sprenkel je nu Balsemico azijn, op de gok een eetlepel. Heerlijk! Nog wat peper en zout erover
en oprollen maar, smakelijk eten.☺
Heb je shoarmavlees over, of giros, dan kan je dit ipv de ham erop doen, en dan neem je ipv de roomkaas flink wat knoflooksaus. Ik zou dan wel de balsemico azijn achterwege laten, of je probeert het eerst op een heel klein stukje uit.
En wat was er precies gezond aan oude kaas, slasaus, mozzarella kaas, ham en Paturain…?
de sla?