wekker

Wat een begin van de nacht; om iets na middernacht werd ik uit mijn eerste slaap gewekt door een wekkertje. Okay, daar heb je wekkers voor maar toch niet op zo’n onmogelijk uur?? Ik schoot uit bed maar eenmaal op de overloop hoorde ik niks meer. Ik sloop naar de slaapkamers van de kinderen, maar die lagen vredig te slapen. De wekkers staan bij hun op grijphoogte, dat is voor een hoogslaper dus ver buiten mijn handbereik.
Ik hoopte dat dit een eenmalige wekdienst was en dook weer in bed, maar ik lag net lekker toen ik weer bieb-bieb-bieb bieb-bieb-bieb hoorde en schoot supersnel uit bed. Maar weer was degene die de wekker uit had gemept me te snel af en weer was het doodstil op de overloop. Toch even bij de kids kijken wie er anders lag dan tevoren, dit zou een hint kunnen zijn. Maar nee, ze lagen alledrie als onschuldige lieve kindjes precies hetzelfde als een paar minuten eerder. Toch even bij Perry binnen gewipt (die lekker zat te hobbyen op zijn kamer) maar hij had niks gehoord met tv aan.

Toen na 4 minuten weer diezelfde wekker afliep was het met mijn humeur niet goed gesteld en lag ik met opgekrulde tenen in bed. Toen bedacht ik: als ik nou vlak voordat hij zo meteen weer afloopt alvast uit bed ben, dan hoor ik ook vast uit welke kamer het komt. Dus ik eruit en ben ik op Suzanne’s bureaustoel gaan zitten, 1 verdieping hoger. Evelien slaapt op de kamer er naast, dus als het niet bij deze 2 te horen was, dan moest ik 1 verdieping zakken en was het bij Tim. En daar zat ik dan. En de minuten verstreken en ik hoorde niks meer. Het was alsof het wekkertje met ingehouden adem zat te wachten tot ik weer in bed zou liggen eer het zou aflopen.

Na een minuut of 6 vruchteloos wachten ben ik maar weer te bedde gegaan en het bleef gelukkig stil de rest van de nacht. Tot half 4 de vogeltjes het wel mooi genoeg vonden en uit volle borst in de boom voor ons raam hun beste stukken ten gehore brachten. Maar dat stoorde me niet, daar kan ik uren naar liggen luisteren, net als harde regen tegen de ramen.

Het is nog steeds niet duidelijk waar het wekkertje stond, alle wekkers gecheckt en nergens staat er eentje met alarmtijd op 12 uur. Spooky.

0 gedachten over “wekker

 1. ina klugt

  brrrrrrr. volgens mij wilden ze je echt wakker houden en dan bedoel ik “alert”Ik heb geeen idee hoe het kan maar ben er van overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde……. dus…………
  liefs
  ina.

 2. Marjolein

  Hoi Shirley,
  Was het geen horloge van een van de kids? Die kunnen soms ook zo piepen, of veroorzaakt door de katten ofzo? Anders klasseer je het gewoon op de “Afdeling onbegrijpelijke Zaken”. Die heb ik ook namelijk hier in huis. 😀 Voor sommige dingen is er geen verklaring. Sterkte !! Marjolein.

 3. marion

  Bij mij waren het ook de batterijen van de rookmelder en voordat ik daar achter was heeft het heel wat nachten geduurd om naar dat akelige piepje te zoeken

  groeten marion