weeshuis van de sokken

Het mandje van verweesde sokken was aan het overstromen, geholpen door een grote plastik tas met nog meer verdwaalde sokken. Het leek wel gisteren dat ik Suzanne dit had laten doen, was dit al een jaar geleden of langer? Ze kreeg toen voor elk paar dat ze bij elkaar vond iets van 10 cent, ze hield er een aardig potje aan over.

Omdat ik gistermiddag toch moest afkoelen na een fitnesssessie besloot ik zelf maar te gaan sorteren, het moet toch een keer gebeuren.Sokken

Zipje was te lui om mee te helpen en keek af en toe met een schuin oog toe, de gebundelde paren kwamen steeds dichter bij hem in de buurt. Vreselijk wat een hoeveelheid aan bruine, witte en zwarte sokken en bijna allemaal natuurlijk net even anders van kleur of maat. Ik ben niet al te kritisch aan de slag gegaan, als ze qua kleur iets op elkaar leken en dezelfde maat hadden was het in mijn ogen een paar. Dit zou na een wasje vast wel weer goed komen. En trouwens, wie let er nou op of beide sokken precies dezelfde tint zwart hebben, een kniesoor die daar op let. Sokken met gaten vielen gelijk af, en ook die waarbij de boorden een knisperend geluid maakten bij het uitrekken en daarna niet meer terug in vorm schoten verdwenen in de afvalzak.Sokken2  En 3 kwartier later (nooit gedacht dat daar zoveel tijd in zou kruipen) lagen de paren als langwerpige drollen naast Zipje en de losse sokken zijn op een enkele na allemaal de vuilnisbak ingegaan. Nu bedenk ik me dat ze op school vast leuke handpoppen er van hadden kunnen maken, over een jaartje zal ik er aan proberen te denken.

0 gedachten over “weeshuis van de sokken

  1. Marjolein

    Zal ik je mijn zak met sokken sturen? Wij hebben ook nog eenlekker voorraadje! Ik heb nooit begrepen hoe het mogelijk is om zoveel één stuks van sokken over te houden. En het gebeurt me ook steeds weer! Soms (als ik er aan denk) doe ik de sokken half aan elkaar in de was, die bijelkaar horen dan natuurlijk hé. LOL Groetjes, Marjolein.

  2. Henk

    Zit vast in de familie.
    Je moet eens bij ons op zolder komen kijken. Daar staat continu een mandje met eenlingen. Heel af en toe komt er zomaar weer een verloren sok tevoorschijn en dan vraagt je steeds weer af waar die zich al die tijd verstopt heeft. Zullen we onze eenlingen eens samenbrengen, wie weer wat voor leuke setjes eruit voortkomen…..
    Liefs, Henk.