Weertje wel

Het was me gisteren het weertje wel, met die wolkenbreuk ’s avonds. Natuurlijk hadden we op dat moment een buitenactiviteit, en ik had mijn digi voor deze keer eens niet bij me, want al dat gesleep met die warmte zag ik niet zitten. Jammer, heel jammer, want ik had anders nu heel veel leuke en met leedvermaak overgoten foto’s kunnen laten zien. ☺. We waren bij Ton en Kristel in Tilburg voor een gezellige bbq feest met nog veel meer collega’s van ’t werk. Op het grasveld stond een partytent waar sommige gasten stonden, uit de zon en in de wind, en anderen stonden verspreid langs het zwembad of zaten onder de veranda’s. Wat een prachtige tuin, glooiend grasveld, een border om te zoenen, en dit alles omzoomd door mooie variatie aan bomen, een ware paradijs.

Er was gezorgd voor catering; de kok -een smakelijk Italiaans uitziende knul van begin 20- stond achter het buffet en de grill, een vriendelijk dame liep constant op en neer om iedereen van drinken te voorzien, ik ben hun telefoonnummers vergeten, zou ze zo hier ook willen hebben. Rond half 8 begon de lucht opeens dicht te trekken met wonderlijke wolkenformaties, -snel het thuisfront gebeld dat ze de was binnen moesten halen en de ramen sluiten-, en en net toen de eerste borden gevuld waren, vielen de eerste dikke druppels. Het buffet en de grill werden -terwijl ook al hagelstenen begonnen te vallen- gelijk in veiligheid gebracht, en wat toen volgde waren hoosbuien met flinke windvlagen.

beetje als dit:

Onder de partytent stond een groepje te schuilen, maar met een bijna horizontaal vallende regenbui kregen ze toch natte onderbenen, een man at onverschrokken door, zonde om het koud te laten worden natuurlijk, moet hij gedacht hebben. De wind kwam van alle kanten bij de veranda’s, zodat alleen degene die in het midden stonden helemaal droog bleven. Perry werd samen met nog 2 mannen op de huid nat, terwijl ze bezig waren een grote scherm op te klappen en plat te leggen, voordat de wind er mee aan de haal kon gaan. Na afloop liepen er opeens 3 man rond met kleren van Ton aan ☺ ben ik blij dat ik droog was gebleven,ik zou nooit in zijn shirts passen, en al helemaal niet in die van Kristel.

Na de eerste bui was het schade opnemen, grote takken lagen in de tuin, die haast onherkenbaar was geworden, en ook het zwembad was gecamoufleerd met takken en bladeren, vreselijk. Maar er was verder niks kapot, en dat was het belangrijkst. Beetje water op de borden, nat bestek en blaadjes op de grill, dat was al. We schoven gelijk weer aan aan het buffet en hebben daarna nog een paar keer moeten schuilen voor regenbuien, met veel onweer en hevige klappen, maar het was keigezellig en het eten was heerlijk, dus wat willen we nog meer? Er kon zelfs gewoon voetbal gekeken worden, onder een veranda stond een tv die blijkbaar spatwaterproof was, ook al dacht een stekkerdoos hier anders over, kortsluiting. Maar dat was zo opgelost met een haspel en stroom vanuit een ander punt, niet voor 1 gat te vangen he, die managers.

Bij thuiskomst troffen we de woonkamer gevuld met vrienden van Tim aan, op de gok 12 man, maar allemaal gezellig tv kijkend met salontafel vol met bierflesjes, ,maar niemand dronken. Zo kan het dus ook. Ik dook in bed, stijf van het suiker van het dessert, ijs met slagroomsoesjes die bedekt waren met gecaramellisseerd suiker, van het soort boterbabbelaars, schandalig lekker. Zo’n suikershotje had ik in geen maanden meer gehad, en dat was te voelen ook. Om half 4 hoorde ik de jongens met vrolijke “houdou’s” het huis verlaten, zoonlief ruimde de kamer op en een half uur later hoorde ik hem het nachtalarm er op zetten, poepoeh, goed zeg.

En vandaag zit Evelien (hoera, ze is door voor haar 2e jaar!) weer in Amsterdam, ze gaat de voetbalwedstrijd (Spanje – Nederland, voor wie het is ontgaan) op het Museumplein bekijken, en daarna weer afzakken naar het Leidseplein om door te feesten, nou ja, we gaan er gewoon van uit dat wij gaan winnen, toch? Foto’s van half 8 journaalTim en Suzanne gaan het samen met vrienden op onze eigenste plein bekijken, op de Oude Markt staat al sinds de WK begon een enorm scherm waarop alles te volgen is, en het schijnt ook reuze gezellig te zijn. De ouders blijven lekker thuis, voor de tv zittend kijken met een natje en droogje bij de hand, met de nadruk op een droogje, want ze geven ook voor vanavond zomerse buien af.  Nou maar hopen dat de tv het doet, er is blikseminslag geweest in het station van UPC en Ziggo, en ze hopen dat het gerepareerd is voor half 9. Ach voetbal volgen op de radio is ook goed te doen, en morgen zien we de herhaling wel.

0 gedachten over “Weertje wel

 1. Elly L

  Het is was inderdaad me een weertje.
  Ik hoop dat Evelien op tijd is. De mensen worden nu al tegengehouden voor het Museumplein,de limiet van het aantal mensen is al bereikt. ik ben blij dat ik de stad niet in hoef met die drukte.
  Geniet van het voetbal
  groetjes Elly

 2. Yvonne aka sommeke

  Die wolkbreuk klinkt heftiger dan bij ons. Wij zaten bij vrienden in de tuin, moesten de luifel wel extra vastbinden maar zijn droog gebleven. Mooi schouwspel wel, al dat gedonder en gebliksem!
  (sorry, mooier dan het voetbal 🙁 )

 3. miranda sol

  Hahaha, sorry hoor, maar moest ik even doen, jullie voor te stellen in ander mans te kleine/gtote kleren op zo’n nette party! Gelukkig veranderde het toneel bij jullie ook. Hagel hebben wij overgens niet gezien hier, wel veel regen!!!!! Groetjes