Vol verwachting

De klus is geklaard, wat was dat nog een werk, ik had het helemaal onderschat! Na de hete dagen van eind mei zou begin juni koelere dagen hebben met bewolking en daaruit dus ook op regen, zo beredeneerde ik, maar helaas zijn er tot nu toe zegge en schrijven hooguit een tiental druppels gevallen en die waren al verdampt nog voordat ze de grond raakten. 31 Juni Mei heb ik in rap tempo een paar zakken goede tuingrond uitgespreid, ingewerkt, aangestampt, geëgaliseerd, aangestampt, lichtjes losgeharkt, zaad ingezaaid, voorzichtig aangeharkt, weer over een plank lopend aangedrukt, afgedekt met vliesdoek en deels kippengaas bij gebrek aan genoeg vliesdoek om omspitten te voorkomen, en toen besproeien, twee keer per dag. 
IMG_6646
Sodeju wat een werk, en het mocht dan wel koeler genoemd worden op de radio, maar niet bij ons in dat hoekje van de tuin, mijn kleren moest ik van mijn lijf afstropen, zo nat was ik van het zweet, zelfs mijn sokken waren nat! Ja sokken, want ik draag met het echte tuinwerk stevige tuinschoenen, voor het geval er een schop uitschiet.
We zijn nu 3 dagen verder, er is nog geen grassprietje te zien, maar ik blijf hoopvol.
Foto hieronder is vanuit het kamerraam geschoten, de groenten in de verhoogde bak: van voor naar achteren courgette, worteltjes en pluksla. Het rasterwerk van bamboestokjes is toch vervelend genoeg gebleken om de katten tegen te houden.
IMG_4947
en in de volle grond staat de snijbiet links en de spinazie rechts, de eerste blaadjes staan sinds eergisteren boven de grond. 
IMG_4948
en in de bak bij de pergola
IMG_4949
beginnen de courgette (achteraan) en de gember er ook lol in te krijgen, de courgette hoop ik tegen de pergola op te kunnen binden zodra hij de lucht in gaat. De andere twee zijn rechts een Japanse wijnbes een stekje van twee jaar geleden uit de tuin van mijn ouders, en links een van de vele soorten munt die ik in de tuin in potten heb staan, bij deze knijp ik regelmatig wat topjes uit om in de thee of ijswater te stoppen. 
En nu is het achterover leunen en afwachten maar.

5 gedachten over “Vol verwachting

 1. Hermie

  pfff wat een werk heb jij verzet. Gelukkig woont de groenteman hier om de hoek.

  1. shirley Bericht auteur

   haha Hermie, we moeten het hier ook hebben van de groenteman, maar het is wel lekker om er zo bij te hebben, denk ik hoop ik.

 2. Marry

  Poeh Poeh je had tuinvrouw moeten worden! Wat heb jij al een werk verzet in jullie tuin! Super!

  1. shirley Bericht auteur

   Een heerlijke doch tijdrovende hobby en het scheelt een sportschool abonnement.

 3. Truus

  Je bent flink bezig geweest en blijkbaar werk jij in de toekomst!! Op 31 JUNI heb je potgrond verspreid…. Dat je geweldig kunt quilten wist ik maar ook nog eens in de toekomst werken….superwoman Shirley!!!
  Spannend wat allemaal al opkomt bij jou en helaas veel water geven. Hier ook zo droog en alles stuift.
  Maar je wijnbes wordt toch veel te groot voor een pot? Die van mij beslaat intussen een heel hekwerk van ruim 2m.
  Fijne Pinksterdagen
  groetjes,Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.