Vervolg Bath

Na een zelf gemaakt ontbijt doken we Bath in, door de winkelstraten lopend, wat latte drinken, etalages bekijkend (al die oude naaimachines zie je ook bij hetzelfde winkelketen in Londen) en toen door voor audio-tour door het badhuis, heel indrukwekkend,

en daarna gingen we naar de Jane Austen tentoonstelling, in een huis bijna identiek aan het huis waarin Jane vroeger had gewoond. Geen quilts of zo, maar wel een leuk kijkje terug in de tijd; bij de tour (niets is voor niets) hoorde ook een lezing; geduldig zaten man en kinderen er bij en leken geïnteresseerd, maar toen ik bij het verlaten van het pand zei dat het me was tegen gevallen, hoorde ik instemmende geluiden, aaah. Het quiltwinkeltje in Bath, nog geen 5 minuten lopen van de baden, was helaas gesloten op zondag, maar door de ramen kijkend viel me niks bijzonders op aan dit winkeltje. Perry bood wel aan om de volgende dag -op weg naar Oxford- even langs te rijden, maar het verkeer was me te druk en het winkeltje niet zo speciaal voor al die moeite.

De 2e nacht in de cottage, helemaal op van vermoeidheid van al dat lopen en sjouwen wist ik het zeker, ik zou gelijk als een blok in slaap vallen en de nacht doortrekken, het kon niet anders. Ik lag -zoals altijd- na wat draaien en keren eindelijk lekker, Perry sliep al, te horen aan zijn geronk, constateerde ik met een beetje afgunst. En net toen ik begon weg te zakken voelde ik iets op mijn hoofd, en gedachteloos wilde ik het wegvegen, tot ik iets hards voelde dat bij de 2e tast er niet meer zat. Voorzichtig omhoog komend om zo min mogelijk te kraken deed ik op de tast het licht aan, en toen ik richting mijn hoofdkussen keek zag ik een hele grote gifgroene sprinkhaan zitten. Pal achter het hoofdeinde van ons bed hing het gordijn met daarachter het openstaand raam, en met een snelle veeg van het gordijn duwde ik de sprinkhaan het raam uit, tenminste, dat was de bedoeling. Ja, slecht geslapen, en het eerste wat ik deed bij wakker worden was naast mijn hoofdkussen kijken of er geen verpulverde insecten lagen. Aangezien we al vroeg moesten uitchecken besloten we om in Bradford-on-Avon te ontbijten, (waarvan  de scones voor de dames, en worst met ei enz voor de heren op eerdere slideshow te zien waren), en tegen half 11 reden we het stadje uit, op weg naar Oxford.