vervangen en dan…

Onze telefoon/adressenboek van 12 jaar oud begint er steeds verlopen uit te zien, bladen die los zitten, adressen die al 3x veranderd zijn wegens verhuizing enz. Dus kocht ik een paar dagen geleden een nieuwe adres/telefoonboekje, eentje met een afbeelding van een leuke kat op de kaft, lijkt een klein beetje op Zipje maar dan met meer wit.Telefoonboekje  Vanmorgen heb ik de adressen overgeschreven, heel erg mijn best gedaan om het er zo netjes mogelijk uit te laten zien, en ook leesbaar voor anderen. Het rechterblad was makkelijk om op te schrijven, bij het rechter blad zat de ringband danig in de weg, iets om op te letten voor de volgende keer.

Ik heb heel wat geschrapt, in het oude boek stonden adressen van mensen waar we helemaal geen contact meer mee hebben; oude klasgenoten/ouders van de kinderen, een enkele vage kennis, een overleden familielid waarvan de wederhelft al jaren tevoren was overleden, afgekeurde tuinmannen en oppasmeisjes terwijl er geen oppas meer nodig is. Het nieuwe boekje is nu netjes ingevuld, een enkele naam heeft geen adres omdat ik wel weet dat ze zijn verhuisd, maar het verhuisbericht niet kan vinden.  Het nieuwe boekje ligt in de kast, bovenop het oude boekje want dat durf ik niet weg te gooien. Stel je voor dat ik toch nog een adres of nummer nodig ga hebben van de personen die ik niet heb overgenomen in het nieuwe boekje. En zo gaat het mijn hele leven al, ik durf geen adressen boekjes weg te gooien, heb in een doos mijn allereerste nog liggen van de middelbare school. Ben ik gek of hebben meer mensen hier last van?

0 gedachten over “vervangen en dan…

 1. Dita

  Shirley ik heb jaren oude agenda’s bewaard. Zowel op werk als privé. Nadat ik verhuisd ben en ben gaan samenwonen met Lief heb ik alles weggegooid.
  Ik bedoel maar, zou Lief willen weten wanneer ik op zwangerschapscontrole ben geweest :>))

  Groetjes
  Dita

 2. Mary

  wat een leukerdje; ik wilde vanochtend bij de Hema ook een nieuw adressenboekje halen, maar kon er geen 1 vinden, ja een rose in de opruimbak, maar die was niet “goed” ! ik denk maar zo: een nieuwe stek, ook maar nieuwe dingetjes (ik ben dus wel geslaagd voor een nieuw koffie en theeblik …… ook heel belangrijk)

 3. Caroline

  Ik heb dat ook hoor Shirley. Geen agenda’s en adresboekjes weg kunnen/willen gooien. Ben nu wel grondig mijn kasten aan het opruimen/schoonmaken en hele oude, tenminste 10 jaar oud, gaan dus wel weg. Heb er in geen jaren in gekeken.

  Groetjes
  Caroline

 4. Marie-Thérèse

  Sinds ik mijn adressenbestand digitaal bijhoud, heb ik dat dilemma niet meer en ik heb ook spijt dat ik vroeger informatie geschrapt heb. Intussen schrijf ik er zelfs bij wat ik voor ze gekookt heb :o) Nog een prettige bijkomstigheid: er raken geen kleine briefjes meer zoek.