verslaafd

Helemaal verslaafd ben ik aan Dexter, en ook al vind ik het jammer dat ik  vanavond de laatste nagelbijtend spannende aflevering van seizoen 4 heb gezien (we hebben even een abonnement bij Megavideo), ik ben toch ook wel opgelucht, want nu heb ik weer de rust om verder te werken aan de quilt die nog steeds op een biesje ligt te wachten. Nou ja, biesje, het is een 10 meter lange bies. Morgen volgt foto-uitleg van hoe ik zo’n bies op zo’n joekel zet, ik vind uitleggen leuk om te doen, en als ik lees dat er  lezers/kijkers zijn die dit volgen, dan kan ik niet anders doen dan lichtjes blozen onder al die aandacht en complimenten. Doorquilten van zo’n grote quilt is een kwestie van gewoon doen!

De quilt is gelukkig wel al helemaal rondom recht gesneden, ik doe dit op de grond en schuif de mat dan steeds een stukje op. Ik werk van hoek naar hoek, de eerste hoek zet ik zo goed mogelijk recht met 2 lange latten aan weerszijde van de hoek, om de aangrenzende randen zo haaks mogelijk te krijgen.Voordat ik bij de volgende hoek aan kom, snij ik eerst de volgende hoek zo haaks mogelijk, op de foto hierboven kan je zien hoe ik de volgende hoek haaks zet. Het gebeurt dus vaak dat de linkse liniaal vanaf het al afgesneden stuk iets moet gaan afwijken van de lijn, omdat het anders niet goed uit gaat komen in de hoek. En zo modder ik aan van hoek naar hoek, concessies doen en hopen dat Zipje en Zopje het me zullen vergeven.

en dan snijd ik het ongesneden stuk tussen deze hoek en het rechte stuk.  Soms is door quiltwerk naar een hoek toe stikkend de punt van de hoek iets verder uitgerekt dan bij een andere hoek; als de rek door garen gefixeerd zit, hoef je niet te denken dat het door wassen wel weer terug in vorm zal komen. Je snijdt dan gewoon de hoek op maat. Zo zijn er ook zwevende blokken iets van vorm uitgerekt doordat er een libelle half uit de bocht vloog, de quilt leeft hierdoor. Het viel me vanavond op dat de quilt als geheel wel mooi plat ligt, en daar ben ik blij om. Ik probeer zo regelmatig mogelijk door te quilten, dus niet op een stuk heel veel dicht op elkaar zittend quiltwerk en een stuk verder op grote stappen snel thuis weinig quiltwerk, want dat is vragen om hobbels en bobbels.

0 gedachten over “verslaafd

 1. Marjolein

  Wat een mooie quilt is dat geworden, Shirley! Schitterend doorgequilt zeg!! En in een recordtempo allemaal hé. :-))) Groetjes, Marjolein.

 2. Mascha

  Ik ben zo iemand die graag de uitleg met foto’s bekijkt. Ik leer hier zoveel van. Ben nog maar pas begonnen met deze hobby. Dus alle uitleg is welkom.
  Groetjes Mascha

 3. Anja W.

  Wat een prachtig resultaat Shirley, en weer super snel.
  Ik kijk altijd graag naar je uitleg, zo duidelijk en steeds met een vleugje humor. Kun je me ook leren hoe ik tijd kan vrijmaken om dit alles zelf in de praktijk toe te passen?