verbouwing

Toen Cor gisteravond vroeg hoe ver het al met de verbouwing stond, besefte ik me dat ik er helemaal niets meer over heb geschreven in mijn weblog. Foei. We kregen 2 weken geleden bericht dat er geen bouwvergunning werd gegeven omdat het niet past in het bestemmingsplan, 3 woonlagen. DUH? Tuin_7

Dus Perry belde de volgende dag op, dat het huis al 3 woonlagen heeft, en dat de vergunning gaat om een zijwaartse uitbreiding van de 3e woonlaag naar de achterkant en gedeeltelijk van de zijkant richting rotonde dus. Ooowh, oeps sorry, verkeerd gekeken, zal er maandag gelijk over terugbellen. Zegt een ambtenaar die zijn eigen werk vast in stand moet houden dmv afkeuren, herzien, op een andere stapel leggen, kwart slag draaien en in de outbak leggen, nee toch maar echt een keer serieus voor gaan zitten, afkeuren, vergaderen. (misschien een heel verkeerd beeld van z’n beroep, gekleurd door ervaring hiermee in 1995 met dit huis; plan a afgekeurd; een beetje draaien naar links, afgekeurd; beetje draaien naar naar rechts, afgekeurd; lastig geval…tot Perry het helemaal zat was en met de vuist op tafel sloeg, en toen was plan a opeens toch wel goed. pfff)

Maandag geheel volgens verwachting niks gehoord van deze meneer, en dinsdag ook niet, dus woensdag belt Perry terug, hoe het er mee staat. "Jaaaa, nou he, die bovenste laag, dat wordt wel erg veel muur zo he, maar als je er nou eens met rood houtwerk de boel afwerkt, dat wordt na een aantal jaren vanzelf grijs en dat breekt de boel een beetje. En ook niet helemaal doortrekken die muur, maar 30 cm terug laten springen aan allebei de kanten. " Die man weet dus echt niet waar hij het over heeft denk ik, een wit huis, met rood trespa boven de ramen, en daar voegen we dus rood houtwerk aan toe om het geheel te laten breken maar dit hout verkleurd wel naar grijs, waar slaat dit op?? Kan je dan niet beter gelijk grijs hout nemen? Dus heeft Perry de tekenaar gevraagd het op de bouwtekening aan te passen en opnieuw in te dienen, we zien dan wel of het voor de zomer 2007 goedgekeurd wordt, maar ik heb er een hard hoofd in.

"Nou," zei Jo gisteravond terwijl de hapjes rondgedeeld werden (we zaten op verjaardagsfeestje van Wien met bijna de hele familie aan tafel) "dat jullie niet gaan verhuizen naar een groter kot, ben je gelijk klaar!", en dat heeft dus de hele nacht door mijn hoofd gespookt, een verhuizing pfff, ik moet er niet aan denken wat een werk! Dus dat was een hele nacht aan het woelen.