Veldhoven’s finale

Volgend jaar kunnen we voor de OEQC niet meer in Veldhoven terecht, maar moeten we afreizen naar het mooie Maastricht, ik hoop dat we daar nog lang van al het moois mogen genieten, en dat de reistijd niet al te veel tegen zal vallen.

Voor nu is het nagenieten van de foto’s die ik heb gemaakt; ik wilde ze op Youtube als slideshows laten zien, maar Youtube is traag als dik stront door een rietje, zoals men hier traagheid omschrijft, ik kan me alleen niet voorstellen hoe ze op deze uitdrukking zijn gekomen, en ik wil het eigenlijk ook niet, ik moet nog eten.

Met mijn polsen die nu even niet doen wat ik wil, ga ik er geen lang verhaal van maken maar gewoon de knoppen geven waarop jullie mogen drukken, ik heb in totaal 1185 foto’s gemaakt, dus zetten jullie je maar schrap. Ik ben alleen de African Faces Contemporary Arts Studio groep vergeten op de foto te zetten, denk ik, of ik heb er overheen gekeken en ze wel gemaakt en bij de wedstrijdqilts gestopt, dat kan ook. Nemen jullie het mij niet kwalijk als er een verdwaalde foto van een andere groep ergens tussen staat, ik heb tijdens het nemen van pauzes tijdens het maken van de foto’s niet altijd goed in de gaten gehad waar ik was gebleven.

Wil je een slideshow hebben tijdens het bekijken van de foto’s, klik dan op dat ikoontje rechts bovenaan in beeld, dus waar dat pijltje in staat
Schermafbeelding 2014-10-26 om 18.37.38 Schermafbeelding 2014-10-26 om 18.42.27
en wil je weer naar normaal beeld, klik dan op een kruisje rechts boven in de foto, of op de esc knop op het toetsenbord.

Klik op de foto en je komt in de map van:

De wedstrijdquilts, (de foto van de quilt die mij heel erg aansprak)
IMG_0786
De gastcollecties, per groep opgeladen, dus die staan mooi bij elkaar, (en de namen van de groepen/personen staan onder de foto’s).
IMG_1366

de gasten zijn: Joke Faber uit Zweden, Willemien van Aarle uit NL (naaldschilderes), African Faces Contemporary Arts Studio (maar waren ze er ook?), Lokk (kantklossers), The QUilting Guild of the British Isles van UK, Ine Kaldenbach uit NL (lid van Blazing Stars uit NL en op eerste paasdag overleden), Elena Folomeva uit Rusland, de Patchwork guild Denmark, uit Denemarken, Maaike Bakker en Francoise Maarse uit NL, Ruth Shadar uit Israel (oa handmatig gedigitaliseerde machinaal borduren) Belgium Quilting Association (en die ben ik geloof ik ook niet op eenkaartje tegen gekomen maar zullen er vast wel tussen staan) Damss uit Italie, (mega grote wandquilts langs de buitenkant van de zaal), Lisette Baartmans uit Belgie, (met medaillon quilts van haar beegroep), Jean Pierre Avonts- Saint Lager, uit Frankrijk, de Swiss Quilters’ Guild, de Hungarian Quilters’ Guild, Encounters uit Israel, Dijanne Cevaal uit Australie, Stitch Group uit Finland, Grietje van der Veen uit Zwitserland.

0 gedachten over “Veldhoven’s finale

 1. Truus

  Bedankt voor het laten meegenieten! Wat een mooie werken waren er te zien.
  Jammer dat deze tentoonstelling zo ver weg is en niet meer centraal in Nederland gehouden kan worden.
  gezellige avond
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Anita

  Dank je wel voor je vele werk. Heerlijk nagenieten.
  Heb je zelf nog de mooie quilt gezien van een belgische dame, van de Belgische quiltvereniging. Hij was van zelfgeverfde stoffen met allemaal kleine geborduurde stukjes, plaatjes en die had ze in een quilt verwerkt.
  Hij hing achter de tafel waar de belgische dames zaten, moest meteen aan jou dneken. Jammer genoeg zijn mijn foto’s niet scherp

 3. Lida

  Bedankt! Ik heb echt zitten genieten! Nu ik zelf er niet naar toe kon, gaven jouw foto’s mij zoveel plezier! Vooral de vele detailfoto’s maakten dat ik er soms het gevoel van had ze zelf te kunnen zien! Nogmaals bedankt, groetjes
  Lida

 4. Anne Marieke

  Wat lief dat je zo veel foto’s met ons wilde delen. Ik heb genoten. Kon er zelf helaas dit jaar niet naartoe. Wat een prachtige quilts hingen er (weer).

 5. sonja martens

  Vrees het klikken van jou fototoestel ,jou polsen overbelast ?
  in elk geval bedankt om de foto’s te nemen , wij hebben met spanning zitten wachten op een show , hadden alles bekeken ter plaatse . maar nog efkes nagenieten en zien wat we toen leuk vonden is reuze spannend .Vinden we het alsnog even mooi?
  ik op mijn beurt doe woensdag de laptop mee , kunnen diegene welke niet meer kunnen meegaan (ouderdom , handicap) ook even meegenieten om met evenveel drive weer verder te kunnen quilten . Er waren inderdaad veel ideeen te plukken ,net als altijd .
  nog bedankt voor die fotoreportage , hopelijk heb je zelf ook nog een beetje kunnen genieten ?
  grtjs
  bedankt namens de group van sas voor de foto’s
  Sonja m

 6. Marianne Scheffers

  Met z’n drietjes aan tafel was heel gezellig, en de tentoonstelling was zeker de moeite waard.
  Ben nog extra terug gegaan naar de vlinder en hij was inderdaad prachtig.
  Bedankt voor de foto’s, we kunnen er weer tegen.

  Groetjes van Marianne S

 7. Marie-José

  Via Quitlfien ben ik hier terecht gekomen. Je hebt er een prachtige fotoshoot van gemaakt. En natuurlijk vind ik het te gek dat ik hier mijn quilt weer tegen kom met zelfs verschillende close-ups van mijn quiltwerk. Leuke blog heb je trouwens:)