Vangen!

Mijn vriendin Ellie is een fanatieke Pokémon speler, (level 37), en het leek me wel leuk om dit spel ook op mijn mobieltje te zetten, zodat we samen naar de gym kunnen gaan op het quiltweekend in Oostduinkerke. Toen we vorig jaar het hotel van het quiltweekend naderde, riep ze opgewonden op haar mobieltje kijkend: “yeah, there’s a gym at the hotel!”, en ik dacht even dat ze een sportruimte in het hotel bedoelde, en zag ons voor het ontbijt al op de loopband en fiets in het zweet werken als een goed begin van de dag. Maar neen, de gym is een Pokémon dingetje, waar je samen met andere spelers speelt, geen idee hoe, dit moet ik nog leren. Dus dit ben ik, die paarse legging doet het hem.
0EF97D42-6677-42B1-A00F-EAD0D0AB0CE8
In mijn dromen heb ik nog steeds dat figuurtje, zucht. En om Ellie niet tot wanhoop te drijven wilde ik er woensdag al een beetje mee spelen. Vooral toen ik dit op mijn schermpje zag, WTF? Hoe bedoel je?
F6082A77-92C6-4365-8B31-ED5FE8F3B27D
Suzanne speelde het spel ook sinds kort weer, en samen liepen we een rondje twee rondjes door de buurt, ballen verzamelen en Pokemons vangen. Ze hielp me met eieren in de incubator zetten, nu moest ik 7 km lopen om die eieren uit te broeden ?, gelukkig niet op een dag, en ik had geen idee wat ik er dan mee moest doen. Maar goed, je bent van de straat af, of juist niet, je loopt zonder dat je er erg in hebt kilometers ver door de wijk, je leert alle speeltuintjes kennen.

Donderdag moest ik even naar de supermarkt, ik had mijn Pokémon app aangezet omdat je anders volgens hun geen kilometers loopt en dus geen eieren uitbroedt, en zag toen dat er een geval was waar ik ballen kon vangen. Dus liep ik er naar toe, verzamelde ballen, maar raakte deze net zo snel weer kwijt omdat ik Pokemons tegenkwam die ik kon vangen door er met de ballen naar te gooien. Ballen op terwijl ik nog een geinige Pokémon zag die ik wilde vangen, he, jammer. Maar wacht, zag ik op het kaartje (een plattegrond van de wijk waar je loopt) weer een ballenvangpunt (dat blauwe ruitje rechts van die gele toestanden), geen idee.
028657E1-06AB-467B-B3CD-AF5CEC004D41
Even daar naar toe lopen (verder van mijn auto weg), jawel, het is er eentje; ballen verzamelen en kijken of ik terug naar de auto lopend via een andere route nog andere verzamelpunten tegen kon komen, en voordat ik er erg in had was ik bijna een uur onderweg geweest. 4,8 km gelopen die dag.

Als ik ‘s avonds me voor de tv schrap zettend om een detective te bekijken toch nog even op mijn mobieltje kijk, en zie dat ik nog maar 200 meter moet lopen om de eieren uit te broeden, dus hup gaan de schoenen weer aan, dh heeft net een uur lopen samen met mij achter de kiezen en wenst me grinnikend veel plezier. Drie kwartier later trek ik moe maar voldaan mijn schoenen weer uit, de eieren zijn uitgekomen en ik ben weer 5 ballen rijker, én ik zit nu op level 10 ☺️?? Donderdag 9,3 km gelopen, dit spelletje op mijn mobieltje blijkt een goede stimulans te zijn om meer te bewegen, ik hoop dit lang vol te kunnen houden, en wie weet als ik de input beperk ga ik een beetje meer lijken op mijn karakter in het spel. Het enige nadeel van dit spel? Het gaat allemaal van mijn quilttijd en tuiniertijd af ?.
En zie ze daar zitten in de gym net buiten het hotel Westhoek
BE3C41A2-EA7E-494B-BF58-548BFB5E9AF0
Ik ben nog maar klein en krijg bescherming van een grote Pokémon, maar ja, degene van wie deze is zit op level 40! Nog even doortrainen. En ook hier op het quiltweekend hebben die little buggers mij van de stoel gekregen, even een frisse neus halen en een wandelingetje maken.

5 gedachten over “Vangen!

 1. Jose

  Leuk! Ik speel samen met zoon en dochter al langer!
  Ik wil je wel toevoegen als “friend”?
  Quilten en Pokémon spelen, prima combi!
  6677 9856 3978 Is mijn Pokémon code!

 2. Jeanette de Vries

  Het klinkt me allemaal zeer ingewikkeld in de oren. Maar het lijkt me een leuke manier om je te poot te krijgen. Ik begrijp wel dat dit soort spelen zeer verslavend is!
  De tuin wordt wel minder intensief, maar ach arm het quilten. Ik wens je sterkte

 3. Renske

  Sexie en sportieve dame hoor en een slanke taille. Nooit geweten dat je bij dit spelletje zoveel moet lopen om die dingen te vangen of een ei moet uitbroeien/lopen. Is net een verkapte stappenteller. Handig. Succes met het spel.

 4. jitske

  je moet je Pokémon wel eten geven hoor, en achh die 7 km in 2 dagen doe ik dat , ben nu 7 maand bezig en reeds 660 km gelopen, ik vindt het leuk goetjes Jitske

 5. Martine

  Hello Shirley, ik heb een graag Voor jou. Zou het aub mogelijk zijn mij eens te laten weten welk produkt je gebruikt om makkelijker met de naalden door lagen met kleefvlies erachter te stikken. Ik vind het niet terug ook evt. waar verkrijgbaar. Thanks! Martine

Reacties zijn gesloten.